Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Už ste si niekedy písali s ChatBotom? TV JOJ vyvinula zrejme najlepšieho na Slovensku
Zdielať na

Už ste si niekedy písali s ChatBotom? TV JOJ vyvinula zrejme najlepšieho na Slovensku

BRATISLAVA / Automatické hlásky na telefónnom odkazovači, automatické mailové odpovede, automatické sms správy. Automaty namiesto ľudí sú už bežné, rozhodne však nie je žiadnym potešením s nimi komunikovať. Úplne iné je to ale pri tzv. ChatBotoch. Tí najlepší sa s vami budú rozprávať celé hodiny a vy budete mať pocit, že na druhej strane klávesnice je skutočný človek. Ako napríklad Ľubo Kostelný, alias Jano Jančich z najnovšieho seriálu TV JOJ - Prázdniny.

ChatBot je dômyselný robotický systém, ktorý komunikuje tak, ako ho naprogramujú. V prípade chatbotovej podoby Jana Jančicha trvalo programovanie šesť týždňov intenzívnej práce celého tímu ľudí. Keď sa pustíte do chatovania s Janom, rýchlo pochopíte, prečo bolo treba toľko práce. Tento chatbot sa s vami bude totiž rozprávať takmer na akúkoľvek tému. Keď by si nevedel rady, nenápadne zavedie reč späť na tému, ktorá mu je blízka. Odpovedá takým ľudským a nenúteným spôsobom, že zabudnete na to, že si nepíšete so skutočným človekom. Nečakajte žiadne mechanické stručné odpovede, Jano je presne taký žoviálny, ako je aj v seriáli Prázdniny.

Možno sa budete chcieť známym pochváliť, že už hodiny komunikujete s Ľubošom Kostelným, ktorý Jančicha stvárňuje. Samozrejme, nie je to tak, ale Jano je rovnako sympatický, napokon, vyzerá celkom ako Ľuboš. Dozviete sa od neho všetko o seriáli Prázdniny, predstaví vám postavy, dejové zápletky a vezme vás aj do zákulisia nakrúcania. Klebety a súkromné fotky šíri obzvlášť rád. Dokáže sa rozprávať s neobmedzeným počtom ľudí naraz a vtipné sú najmä pokusy dostať ho do úzkych. Tvorcovia chatbota Jana Jančicha sú na svoje dielo veľmi hrdí, podľa všetkého totiž ide o najlepšie naprogramovaného chatbota na Slovensku. Chatbota by chceli využívať aj po skončení seriálu pri ďalších projektoch TV JOJ a možno vznikne aj univerzálny chatbot, reprezentujúci celú tvorbu televízie JOJ. Zatiaľ rozhodne stojí za pokus vyskúšať chatbota Jana Jančicha, takto nejako totiž možno budú vyzerať chaty budúcnosti, keď budú ľuďom robiť virtuálnu spoločnosť chatboti pripravení na konverzáciu vo dne v noci. 

Súvisiace články