Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Austrálčan chcel prebrodiť rieku, zabil ho krokodíl
Zdielať na

Austrálčan chcel prebrodiť rieku, zabil ho krokodíl

DARWIN / Štyridsaťsedemročného muža zabil krokodíl na severe Austrálie, keď sa muž spoločne s dvoma ženami snažil prebrodiť rieku. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Trojčlenná skupinka sa vydala cez Východnú aligátoriu rieku v austrálskom Severnom teritóriu neďaleko Národného parku Kakadu. Ženy tok bezpečne prekonali, ale muž zmizol. 

Telo neskôr našli policajti nižšie po prúde rieky a v jeho blízkosti ležal 3,3 metrov dlhý krokodíl, ktorého zastrelili a jeho telo poslali do Darwinu na pitvu. 

Chránený druh živočícha

Tragédia je prvým smrtiacim útokom krokodíla od mája minulého roku, kedy krokodíl stiahol pod vodu 46-ročnú ženu, ktorá si išla neskoro v noci zaplávať v Národnom parku Daintree v Queenslande. 

Krokodíly sa v roku 1971 stali na základe federálneho zákona chráneným druhom a ich počet v Severnom teritóriu odvtedy prudko stúpol z 3000 na odhadom 80 000 až 100 000. Krokodíly sa dožívajú až 70 rokov a celý život rastú. Môžu dosiahnuť dĺžku až sedem metrov a vďaka statusu chráneného živočícha stúpa v krokodílej populácii počet veľkých jedincov. 

Zdielať na

Súvisiace články