Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rakovina jej vzala nohu. S kostrou končatiny cestuje po svete
Zdielať na

Rakovina jej vzala nohu. S kostrou končatiny cestuje po svete

OKLAHOMA / Dvadsaťpäťročná Kristi Loyall prišla pre rakovinu o nohu. So stratou končatiny sa ale rýchlo zmierila. Dokonca sa rozhodla, že si kostru svojej amputovanej pravej nohy ponechá. Stala sa jej talizmanom, ktorý so sebou všade nosí.

Kristi Loyall pred rokom objavila na svojej pravej nohe malú hrčku. Lekári jej neskôr oznámili, že má rakovinu. Žena trpela sarkómom mäkkých tkanív, čo je vzácna forma nádorov.

Od lekárov si vypočula neradostné slová. "Nohu pod kolenom musíme amputovať." Jej reakcia na prognózu prekvapila. "Môžem si ju nechať?," spýtala sa. Amputovanú končatinu si Kristi naozaj ponechala a dnes ju so sebou všade nosí.

Jednonohý pútnik

Na Instagrame si vytvorila profil s názvom "Jednonohý pútnik", ktorý zapĺňa fotografiami z rôznych kútov sveta spolu s kostrou svojej nohy. Tí, čo ju sledujú, tak môžu vidieť napríklad ako kostra stláča gombík na televíznom ovládači, leží na spiacom bábätku či ju dokonca čuchá pes alebo obhrýza mačka.

Kristi so svojou kostrou aj cestuje. Na profile uverejnila fotografie v lese, na moste, pri západe slnka či na cintoríne. Svetu sa snaží ukázať, že aj po strate končatiny sa dá žiť a nič sa nekončí.

Mladá žena ale vzhľadom na svoj zdravotný stav nepracuje. Dúfa preto, že prostredníctvom fotografií získa peniaze na potrebnú liečbu.

Súvisiace články