Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Druhý januárový deň je pre úspešné počatie dieťaťa najpravdepodobnejší
Zdielať na

Druhý januárový deň je pre úspešné počatie dieťaťa najpravdepodobnejší

VEĽKÁ BRITÁNIA / Silvestrovská noc zrejme končí divoko v mnohých prípadoch, aj preto sa v druhej polovici septembra štatisticky dlhodobo rodí najviac detí. Vo Veľkej Británii je to konkrétne dátum 26. september. A preto je predpokladane najúspešnejším termínom počatia druhý január.

Vianoce a Silvester svietia v pôrodníckych štatistikách ako najčastejšie termíny počatia detí. Možno je to vplyvom dobrej nálady zo silvestrovských osláv alebo dopíjaním otvorených sektov, ale dňom, keď sa deti počnú úplne najčastejšie, je 2. január. Presne o 38 týždňov na to sa totiž rodí najviac detí. 38 týždňov, nie tradičných 40, sa uvádza preto, že toľko trvá priemerná dĺžka tehotenstva. Na istom rodičovskom webe zašli ešte ďalej - určili aj presnú hodiny, kedy má k styku dojsť, aby bolo počatie úspešné. 

Láske sa oddajte o 22:36

Stránka Channel Mum vykonala prieskum na 2 139 pároch, keď väčšina z nich potvrdila dátum počatia 2. januára. Stránka dokonca upresnila aj hodinu, láske sa treba venovať večer po pol jedenástej. V tomto čase sa venuje nežnostiam vyše 70 percent párov, keď sa po divokom Silvestri opäť dostávajú do intímneho kruhu "dvoch" a trávia spolu viac času. Zväčša majú ľudia ešte voľno a po sviatkoch sa cítia byť šťastnejší, uvoľnenejší a láskyplnejší. Samozrejme, žena by niekedy v tomto čase mala mať ovuláciu. Až 27 percent opýtaných uviedlo, že pre nich bolo dôležité, aby bolo ich dieťa najstaršie v triede a preto chceli mať septembrového potomka. Na Slovensku sú najsilnejšie dni pre pôrod hneď tri - 14., 17. a 19. septembra, keď sa dlhodobo rodí najviac detí. Termín počatia tak bolo okolo Vianoc, no určite nič nepokazíte ani januárovými nežnosťami. 

Niektoré ženy túžia po deťoch tak intenzívne, že si dokážu tehotenstvo vsugerovať. Aké to je, keď ide o falošné tehotenstvo, si pozrite v reportáži.

Súvisiace články