Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zaschnuté kvapky na sprchovacom kúte: Tieto dve ingrediencie to vyriešia za vás
Zdielať na

Zaschnuté kvapky na sprchovacom kúte: Tieto dve ingrediencie to vyriešia za vás

BRATISLAVA / Sprchový kút je praktická vec, s jeho čistením je ale obrovský problém. Mnoho ľudí si nevie dať rady so zaschnutými kvapkami, ktoré zostávajú na skle po každom umytí sa. Ponúkame vám výbornú zbraň, ako tento boj vyhrať. Potrebujete len vodku a Coca Colu.

Niektorí ľudia majú problém odstrániť prebytočné škvrny pre tvrdú vodu. Aj keď máte zmäkčovač vody, nikdy to nebude dokonalé. Skúste zmiešať Coca Colu spolu s vodkou v pomere 1:1 a nalejte zmes do prázdneho rozprašovača.

Naneste zmes na postihnuté miesta. Neutierajte niekoľko minút. Tvrdá voda sa začne rozbíjať. Počkajte, až kým sa zmes usuší. Možno škvrna nepôjde dole po prvom pokuse, tak ho zopakujte niekoľkokrát, píše portál Healthy Lifestyle.

Ani čistenie sporáka nepatrí medzi vaše obľúbené činnosti? Natrápite sa a výsledok aj tak nie je uspokojivý? Vyskúšajte tento rýchly trik, ktorý vyčistí špinu a mastnotu bez námahy. 

Domáci prostriedok na čistenie sporáka

Vyskúšať môžete aj domáci čistiaci prostriedok, ktorý si pripravíte celkom jednoducho. Stačí zmiešať jedno balenie prášku do pečiva, alebo sódy bikarbóny a jednu čajovú lyžičku vody. Zo surovín vypracujte jemnú pastu. Znečistené miesta najskôr vyčistite bežným čistiacim prostriedkom a dočistite touto pastou. Na záver pretrite vlhkou handričkou.

Takto vyčistíte mriežky na sporáku

Vyčistiť mriežky na sporáku od mastnoty a pripálených čiernych zvyškov, to chce naozaj dosť úsilia a výsledok aj tak nie je vždy uspokojivý. Vyskúšajte jednoduchú metódu podľa nášho videonávodu. Stačí vám čistiaci prostriedok v spreji a igelitové sáčky, ktoré pomôžu pri uvoľňovaní špiny. Uvidíte, že týmto spôsobom vyčistíte mriežky zo sporáka úplne dokonale. Nielen mastnota, ale aj čierne usadeniny a spáleniny pôjdu dole jedna radosť!

Zdielať na

Súvisiace články