Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kolega Juraj Hajdin má záľubu v starých hračkách
Zdielať na

Kolega Juraj Hajdin má záľubu v starých hračkách

BRATISLAVA / Reportér KRIMI Juraj Hajdin má záľubu v starých hračkách. Jeho zbierka obsahuje viac ako tisíc kúskov. Na svojom konte má aj jedno svetové prvenstvo.

Pamätáte si ešte na legendárne postavičky Igráček? Tento rok, ako náš kolega, táto malá plastová postavička oslavuje štyridsať rokov. Juraj má najväčšiu a najkompletnejšiu zbierku, ktorá obsahuje aj veľmi raritné kúsky, ktoré sa nikdy nedostali do predaja. Skúste si tipnúť, že koľko ich momentálne má. Kto bude najpresnejší, získa od Juraja špeciálneho Igráčka. Prezradíme vám, že ich má niekoľko sto kusov.

archív Juraj Hajdin

Juraj vyrastal ešte za ťažkého socializmu, kedy si podľa jeho slov ľudia viac vážili veci. Aj preto mnohé hračky, ktoré má vo svojej zbierke, pochádzajú ešte z jeho detstva. Má k ním pôvodný obal, dokonca k niektorým aj desiatky rokov starý pokladničný blok. "V tých časoch si naši rodičia nemohli dovoliť rozhadzovať peniaze, tak ako to žiaľ vidíme dnes. Hračky, ktoré sme dostali, sme si vážili. Vždy, keď som sa dohral, tak som si ich odložil do pôvodnej škatuľky. Preto sa dnes môžem pýšiť zbierkou, z ktorej niektoré kúsky vyzerajú, ako keby som si ich kúpil pred týždňom," hovorí Juraj.

V zbierke má aj kúsky, ktoré získal len nedávno. Niektoré staré československé hračky, ktoré si veľmi cení, zohnal až v USA. 

Svoju zbierku rozširuje aj vďaka kamarátom a kolegom. Pomôcť mu môžete aj vy. Možno, že máte niekde v pivnici, či na povale staré hračky. Juraj je zručný majster, tak sa určite poteší aj poškodeným hračkám z obdobia socializmu.

"Každému sa osobne poďakujem a hračku zverejním na mojej stránke." dodáva s úsmevom Juraj.

Súvisiace články