Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Spravil Obamovi 2 milióny fotiek. Tu je pár najlepších
Zdielať na

Spravil Obamovi 2 milióny fotiek. Tu je pár najlepších

Zdroj: profimedia

USA / Pete Souza, hlavný oficiálny fotograf Bieleho domu, nafotil počas dvoch volebných období zhruba 2 milióny záberov končiaceho prezidenta Baracka Obamu. Vybral svoje najobľúbenejšie z vážnych, aj vtipných situácií.

Na Flickri Bieleho domu sú v albumoch Peta Souzu "Rok v fotkách" zábery od roku 2009.  Vybral približne stovku svojich najobľúbenejších, z ktorých 55 zverejnil denník Dailymail. Samotný autor sa vyjadril, že hoci je za fotkami každodenná drina, často si uvedomuje, že je očitým svedkom histórie. Pár skutočne vydarených záberov Baracka Obamu vám ponúkame aj my. 

26. október 2012, Obama predstiera, že ho malý Spider-Man chytil do siete počas Halloweenu.

profimedia

20. január 2009, cestou v nákladnom výťahu na inauguračný ples bolo chladno a prezident požičal sako prvej dáme. Potom si prejavili náklonnosť a všetci prítomní sa snažili "sa nepozerať".​

profimedia

14. júl 2012, ​Obama má reč v lejaku vo Virdžínii. Mohol poskytnúť rozhovory novinárom vo vnútri ešte pred verejným vystúpením, no nakoľko na neho ľudia v daždi čakali hodiny, rozhodol sa najprv pre prejav, aby ľudia mohli ísť čím skôr domov. 

profimedia

5. júl 2012, Barack Obama sa delí o jahodový koláč s chlapcom počas zastávky na obed v Oak Harbor v Ohiu.

profimedia

1. január 2012, Obama oslávil príchod Nového roku skokom do oceánu vo svojom rodisku, na Havaji.​

profimedia

4. marec 2014, prezident navštívil základnú školu vo Washingtone D.C. a pri odchode poprosil malého chlapčeka so stetoskopom o "kontrolu srdcového tepu".

profimedia

​9. jún 2014, prezident pózuje pre vytvorenie 3D portrétu v Smithsonianskom inštitúte.

profimedia

3. december 2009, Obama si "ťukol" päsťou s údržbárom po zahájení Fóra Bieleho domu na tému zamestnanosť a ekonomický rast​.

profimedia

Prezident Obama je zdanlivo hlboko zamyslený počas stretnutia v Bielom dome na tému klimatických zmien. Už o moment neskôr sa smial na vtipnej poznámke.

profimedia

9. august 2010, Obama zaťažil nenápadne váhu počas toho, ako sa člen jeho tímu snaží odvážiť v šatni volejbalového tímu na Univerzite Texas v Austine.

profimedia

Súvisiace články