Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Švéd ponúka manželstvo Američanom, ktorým vadí Donald Trump
Zdielať na

Švéd ponúka manželstvo Američanom, ktorým vadí Donald Trump

Zdroj: ISIFA

ŠTOKHOLM / Kurióznym spôsobom na víťazstvo Donalda Trumpa v amerických prezidentských voľbách zareagoval istý švédsky inštruktor surfovania. Keď Gustav Hallén spozoroval, že mnoho Američanov je výsledkom volieb zdrvených, rozhodol sa, že komukoľvek z nich dá možnosť odsťahovať sa do Švédska. Zaistiť to má svadba s ním, píše švédsky denník The Local. Hallén vyvesil ponuku na stránke internetového serveru eBay. Manželstvo bude záujemcu stáť 50 000 dolárov.

"Nad dôsledkami môjho rozhodnutia som veľmi nepremýšľal. Napadlo mi, že by som mohol pobaviť mojich priateľov na Facebooku, pretože mnoho z nich bolo smutných. Chcel som problém prezentovať z inej perspektívy, s nutnou dávkou irónie, aby som ľudí primäl k smiechu," povedal Hallén. 

"Prečo sa nepresťahujete niekam, kde je to lepšie, napríklad do Švédska? Som otvorený všetkým ponukám - od žien, od mužov, od kohokoľvek. Mám rád dlhé prechádzky, relax a pozeranie filmov," napísal na eBay. 

Zatiaľ sa nikto Švédovým životným partnerom stať nechce. Čo keď ale niekto predsa len prejaví záujem. 

"Možno to budem brať vážne," hovorí Hallén s úsmevom. "Nie, tá cena zaručuje, že sa nikto neprihlási. Je to veľmi veľa peňazí. Snažil som sa, aby tá čiastka bola úmerná slobode, ktorú nám život vo Švédsku prináša," tvrdí.

A na otázku, čo si myslí o výsledkoch amerických volieb, hovorí: "Je pekné vidieť, že sa ľudia na toľkých miestach schádzajú, aby vyjadrili nesúhlas s tým, čo Trump reprezentuje, to je dôležité. Svet sa vždy adaptuje a život snáď pôjde ďalej." 

Zdielať na

Súvisiace články