Jasno
13°
Bratislava
Kto je kto? Početný Trumpov klan
Zdielať na

Kto je kto? Početný Trumpov klan

Zdroj: Profimedia

NEW YORK / Donalda Trumpa sa prvýkrát pýtali, či uvažuje o kandidatúre na prezidenta v roku 1998. Otázku mu položila Oprah Winfrey vo svojej svetoznámej šou. Finančník vtedy odpovedal "pravdepodobne nie", ale túto možnosť úplne nevylúčil. Odvtedy sa stihol Donald Trump dvakrát rozviesť a do tretice oženiť. Je otcom piatich detí a svoje "pravdepodobne nie" prehodnotil na "rozhodne áno". Zoznámte sa s jeho rodinným klanom.

Donald Trump sa prvýkrát oženil v roku 1977. Vzal si Ivanu Zelníčkovú z českého Zlína, s ktorou sa rozviedol po 15-ročnom manželstve. Majú spolu tri deti.

Donald Trump jr. sa narodil 31. decembra 1977

Donald Trump jr. je výkonným viceprezidentom v organizácii Trump. Podľa Boston Globe udržiava blízke vzťahy s rodinou jeho matky v Českej republike. Hovorí plynulo po česky a ako dieťa často trávil leto u prarodičov v Českej republike. Manželku Vanessu mu nepredstavil nikto iný, ako jeho vlastný otec. Pár sa vzal pred deviatimi rokmi a majú spolu päť detí. Dlhé roky sa mu podarilo výhýbať sa pozornosti. Pred niekoľkými mesiacmi ale začal byť veľmi výrazným hlasom v kampani svojho otca.

Ivanka Trump sa narodila 30. októbra 1981

Ivanka spolu so starším bratom Donaldom a mladším Ericom fakticky riadi otcovo realitné a hotelové impérium. Jej manželom je od 25. októbra 2009 majiteľ týždenníka The New York Observer, Jared Kushner, pre ktorého konvertovala na judaizmus. Nedávno porodila svoje tretie dieťa. Ivanka je najznámejšia z piatich súrodencov a často plní stránky amerického bulváru. Vo svojich prejavoch je oveľa zdržanlivejšia a zmierlivejšia ako jej otec, no napriek tomu ho podporuje.

https://twitter.com/IvankaTrump/status/755190452978974725/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Eric Trump sa narodil 6. januára 1984

Eric zdieľa so staršími súrodencami vedúcu pozíciu v Trump Organization a je najtichším a zároveň aj najmenej viditeľným členom z troch najstarších Trumpovych detí. Napriek tomu bol jeho vplyv na otcovu kampaň obrovský. Pôsobil ako jeden z hlavných poradcov kampane. Na rozdiel od otca vystupoval Eric Trump vždy ako rozvážny filantrop. Vo veku 23 rokov založil úspešnú nadáciu Trump Eric.

V roku 1993 si Trump vzal herečku Marlu Maples, s ktorou má dcéru Tiffany. Rozvod nasledoval v roku 1999.

Tiffany Trump sa narodila 13. októbra 1993

Tiffany je ako jediná z Trumpovych detí vychovaná na západnom pobreží. Nežila so svojim otcom v New Yorku, ako ostatní súrodenci, ale s matkou v Los Angeles. V roku 2011 sa pokúsila o spevácku kariéru, vydala ale len jeden singel. Tiffany bola skôr neviditeľná. Ale len do volebného večera, kedy prehovorila na zjazde amerických republikánov v Clevelande.

V roku 2005 sa Trump oženil tretíkrát. Jeho vyvolenou sa stala slovinská modelka a návrhárka Melania Knavsova, ktorá priviedla na svet syna Barrona Williama Trumpa.

Barron William Trump sa narodil 20. marca 2006

Najmladší z klanu Trumpovcov sa na verejnosti s rodičmi ukazuje minimálne. Najviac času trávi so svojou matkou, ktorá vyhlasuje, že syna vychováva sama, nemá žiadne pestúnky ani pomocníčky.

Donald Trump dňa 16. júna 2015 formálne oznámil svoju kandidatúru na prezidenta vo voľbách v roku 2016 za Republikánsku stranu. pri prvej republikánskej debate bol jediný, ktorý sa nezaviazal sľubom, že v prípade svojho neúspechu bude podporovať víťaza primárok a nebude kandidovať za nejakú nezávislú tretiu stranu. Dňa 8. novembra 2016 si ho Američania zvolili za svoju 45. hlavu štátu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy