Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bábätko s jedinečným dedičstvom
Zdielať na

Bábätko s jedinečným dedičstvom

Zdroj: profimedia

USA / 18-mesačné dievčatko sa narodilo s ojedinelou pigmentáciu vlasov. Ofinku má bielu, ostatné vlasy uhľovočierne. Tento výnimočný znak zdedila po svojej mame, ktorá ho zdedila po svojej starej mame. Setlejšiu má aj pokožku na čele.

Dievčatko MilliAnna vzbudzuje pozornosť všade, kam so svojou mamou príde. Na prvý pohľad si všetci myslia, že "nezodpovedná" mama svojmu dieťaťu vlasy odfrabuje podľa seba. Nie je to pravda. MilliAnna je už treťou v rade, ktorá zdedila túto ojedinelú pigmentáciu. V oblasti ofiny nemá pigmentovanú ani kožu, ani vlásky.

Je jedinečná, nie chybná

Mama dievčatka, Brianna, chce svoju dcéru vychovať tak, aby vedela, že je krásna a výnimočná. Obáva sa totiž, že jej môže hroziť výsmech zo strany detí. Podobné krušné chvíle totiž zažívala aj Brianna. Vysmievali sa jej, že je skunk, ktorého srsť je čiernobiela. Jedinečné sfarbenie vlasov zdedili už tri ženy v rade, ďalej to vystopovať nedokážu, lebo prastará mama malej MilliAnny bola adoptovaná a jej biologická rodičia nie sú známi. Výsmechu sa zatiaľ dievčatko určite báť nemusí, v tejto chvíli je hviezdou, ktorá priťahuje objektívy fotoaparátov.

profimedia

Súvisiace články