Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
VIDEO: Najsmutnejší polárny medveď žije v čínskom akváriu
Zdielať na

VIDEO: Najsmutnejší polárny medveď žije v čínskom akváriu

Zdroj: Profimedia

KUANG / TUN - V nákupnom centre v akváriu na juhu Číny žije najsmutnejší ľadový medveď na svete. Aktivisti za práva zvierat pritom upozorňujú, že čínske obchodné domy lákajú zákazníkov na divoké zvieratá čoraz častejšie. Ich životné podmienky sú nevyhovujúce.

Trojročná medvedica Pizza žije v akváriu, ktoré je umiestnené v nákupnom centre Grandview v juhočínskej provincii Kuang-tung. Vedľa jej príbytku sú obchody s oblečením popredných svetových značiek, kaviarne a reštaurácie.

Nemá sa kam schovať

Pizza trávi celé dni pod umelým osvetlením. Prechádza zo strany na stranu, čo je podľa aktivistov známka mentálnej poruchy.

Podmienky, v ktorých je držaná, sú nevyhovujúce, viacmenej bez čohokoľvek, čo by zodpovedalo jej prirodzenému prostrediu.

Pizza je medzi zákazníkmi veľmi populárna. "Denne sa s ňou odfotí viac ako tisíc ľudí. Medvedica ale veľmi trpí. Každý deň je sama na mieste, kde sa nemá kam schovať. Pozorujú ju ľudia a ťukajú jej na sklo, aby sa mohli vyfotiť," uviedla organizácia, ktorá sa zasadzuje za práva zvierat.

Ďalších 100 väzňov

Čínski ochrancovia zvierat už poslali výzvu guvernérovi provincie, aby medvedicu presunul na vhodnejšie miesto.

​Zároveň dúfajú, že vedenie najľudnatejšej čínskej provincie uzavrie celý Polárny morský svet nákupného centra. Žije v ňom niekoľko ďalších sto zvierat.

Súvisiace články