Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nové trendy v bývaní: Sedačka s chladničkou či postel z konských vlasov
Zdielať na

Nové trendy v bývaní: Sedačka s chladničkou či postel z konských vlasov

BRATISLAVA / Pohodlnosť, dlhá životnosť ale aj multifunkčnosť. To sú parametre, ktoré musí spĺňať ten najmodernejší nábytok. Toto všetko poskytujú slovenskí výrobcovia nábytku, ktorí sa stretli pod jednou strechou v Bratislave.

Medzinárodný veľtrh nábytku, doplnkov a interiérového dizajnu, MODDOM v bratislavskej Inchebe, je tento rok bohatší o nové značky. Na ploche 20 tisíc metrov štvorcových sa stretáva 222 vystavovateľov zo Slovenska, Česka, Indie, Maďarska, Pakistanu, Poľska, Srbska, Talianska a Ukrajiny. 

Okrem interiérového a záhradného nábytku sa môžu návštevníci tešiť aj na tipy na dobrý spánok. "Keďže človek zhruba tretinu svojho života prespí, je dôležité, aby postele a najmä matrace, spĺňali prísne kritériá," píše výstavisko Incheba v tlačovej správe. 

Za pozornosť tento rok stojí viacero dizajnových noviniek. Jedna z firiem na veľtrh prináša pohovku so zabudovanou chladničkou. "Zároveň sa dá sedacia časť vysunúť na pohodlné kreslo," opisuje asistentka výrobcu predajcu Ester Urbánková.

Zemité tóny

 Z farieb prevládajú zemité tóny ako sivá, béžová,prírodná hnedá a trendom sú stále aj biela a čierna farba. "Sedacia súprava je veľmi dominantná v rámci interiéru. V interiéri diktuje celkové zariadenie," obchodná manažérka Adriana Trylčová. 

Ďalší z vystavovateľov zase ukáže postele z prírodných materiálov ako konské vlasy, kašmír, hodváb, bavlna či prírodný kaučuk. 

Tipy a triky

Na svoje si prídu aj tí, ktorí chcú svoj nábytok obzvláštniť. "Každý deň sa bude konať ukážka renovácie starých kusov nábytku. Návštevníci sa môžu inšpirovať, poradiť s odborníkmi," uviedla hovorkyňa výstaviska Incheba Martina Macková. 

Veľtrh MODDOM tradične doplní sprievodná výstava výtvarného umenia ART. Výstava trvá od 12. do 16. októbra od 10:00 do 19:00, v posledný deň do piatej. 

Súvisiace články