Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Seriál Za sklom: Inšpiráciu hľadali v skutočnosti
Zdielať na

Seriál Za sklom: Inšpiráciu hľadali v skutočnosti

BRATISLAVA / Tvorcovia seriálu Za sklom trafili do čierneho. Už prvá časť seriálu televízie JOJ divákov naozaj zaujala.

Môže za to aj herecké obsadenie, ktoré tvoria Ján Koleník, Tomáš Maštalír, Juraj Loj a Kamila Magálová, ako aj policajti, či Milan Ondrík ako mafián Bongy. Výborné sú aj scény nakrútené v exteriéroch, akčné momenty či skvelá hudba.

Inšpiráciou skutočnosť

Najzaujímavejšie na tomto krimi seriáli je to, že sa jeho tvorcovia inšpirovali skutočnými policajtmi a skutočnými udalosťami.

"Ľudia tam nájdu veci, ktoré ich obklopujú, čo sa týka korupcie, čo sa týka prerastenia zločinu s politikou, s políciou," vysvetľuje producent seriálu Za sklom Rasťo Šesták.

"Ten seriál je postavený na udalostiach, ktoré si pamätám, ktoré sme prežili, niektoré veci si pamätáme z reálnych ako prípadov tých dvoch policajtov, ktorých sa to týkalo," dodáva režisér Peter Bebjak.

Autentický seriál

Na predpremiére prvej časti seriálu boli aj dvaja policajti, ktorí boli inšpiráciou pre tento seriál a podľa ich slov sa im nový kriminálny seriál veľmi páči.

Bude to zrejme tým, že naozaj pôsobí autenticky. Už v prvej časti mohli diváci vidieť vedi, ktoré poznajú aj zo spravodajstva televízie JOJ, ako je kriminalita spojená s utečencmi, obchod s bielym mäsom, ale nechýba ani mafián Bongy, ktorý pripomína divoké mafiánske praktiky z 90. rokov.

V prvej časti seriálu nechýbal ani zavraždený policajt, ktorý mal styky s mafiou.

​Pôvodne sa seriál mal volať Na druhej strane, keďže jednou z hlavných myšlienok bolo aj to, aká je tenká hranica medzi dobrým a zlým. Ako ľahko sa môže človek ocitnúť na druhej strane.

Najškandalóznejší prípad

Najškandalóznejší prípad, keď policajti prešli na druhú stranu, sa stal v novembri pred desiatimi rokmi. Traja muži zákona sa vtedy stali nájomnými vrahmi. Išlo o smutne známu vraždu podnikateľa Kubašiaka v Polomke.

Prvá časť seriálu Za sklom sa skončila vraždou policajta Davida Antala, ktorého hral Juraj Loj. Ďalšia časť pôjde na JOJke v stredu o 20:35 hod.

Súvisiace články