Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Hrdinovia Za sklom budú negatívne postavy
Zdielať na

Hrdinovia Za sklom budú negatívne postavy

BRATISLAVA / Kriminálny seriál patrí medzi najpopulárnejšie žánre na televíznych obrazovkách. Už desiatky rokov preto tvorivé štáby nakrúcajú série, často inšpirované skutočnými udalosťami. Nuž a s dobou sa vyvíjajú aj kriminálky. Už v stredu sa budete môcť sami presvedčiť čo všetko sa za roky televíznej tvorby zmenilo.

"Každá doba má svoju kriminálku, tak ako každá doba má asi svoj druh zločinu a svojich zločinov," povedal Rasťo Šesták____. Doba sa vyvíja a s ňou aj stále mimoriadne obľúbený televízny žáner. Za sklom televíznych obrazoviek sa preto objavuje stále niečo nové, zamotanejšie a najmä divácky oveľa atraktívnejšie. 

"Tí hlavní hrdinovia v sebe nesú veľa tých záporných vlastností. Zrazu niekto, kto je zlý, arogantný, násilný, tak zrazu z týchto postáv sa stávajú hlavné postavy," opisuje 

Pri nakrúcaní kriminálok sa toho veľa zmenilo nielen v dramaturgii, ale aj pri samotnom nakrúcaní. Kým v minulosti boli tvorcovia limitovaní napríklad filmovým pásom, dnes už s tým problém nemajú. Technika posunula v pred aj ich filmovú zručnosť.

"To je veľké pozitívum, lebo vy vlastne hneď vidíte výsledok, online na pľaci, môžete si skúšať nekonečné množstvo akcií, nekonečné množstvo záberov, koľko vám dovolí čas," vysvetľuje___- 

​Nehovoriac o tom, že nová doba otvára oveľa viac možností pri využívaní špeciálnych efektov. Akčné scény sa tak vyzerajú oveľa akčnejšie ako kedykoľvek predtým. "Už naozaj toľko nevybuchujú autá na uliciach, toľko sa nestrieľa. Ale stále sa udeje niečo, že niekto niekoho zavraždí, niekomu vybuchne auto.Toto sa stále deje," dodáva Šesták.

Súvisiace články