Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Medvede si urobili bazénovú párty priamo na dvore rodinného domu
Zdielať na

Medvede si urobili bazénovú párty priamo na dvore rodinného domu

NEW JERSEY / Najskôr to bolo desivé, potom prekvapujúce a nakoniec celkom zábavné. Kúpanie v letných mesiacoch nemáme radi len my, ľudia, ale aj zvieratá - vrátane medveďov. Tie si v americkom New Jersey dokonca spravili hotovú párty.

Proti vlnám horúčav sa nedá bojovať lepšie, ako skokom do bazéna. Veľmi dobre to vie aj matka medvedica, ktorá svojich päť detí zobrala okúpať sa do bazéna v záhrade rodinného domu.

"Myslel som si, že sa len napijú, možno prejdu po záhrade a pôjdu preč, lenže oni začali liezť do bazéna. Okamžite som kontroloval situáciu - hľadal som psa a deti," opisuje situáciu majiteľ domu Tim Basso.

Bazén sa páčil

Keď Tim zistil, že celá jeho rodina aj domáci miláčik sú v bezpečí, zobral kameru a začal nakrúcať zábery. Medvediu párty vo svojej záhrade nečakal ani vo sne.

"Prišli, vyskúšali si bazén a zdalo sa, že sa im páčil. Trochu nám to tu zničili. Za obeť padli hojdačky na záhrade, hračky mojich detí aj plávacie dosky," hovorí Tim.

Bezmocní záchranári

Medvedia rodinka sa zdržala v záhrade približne hodinku. Tim zavolal aj na tiesňovú linku 911, záchranári boli však bezmocní. Netrúfli si dostať sa do blízkosti medvedice a jej detí. Radšej pár desiatok minút počkali a nechali medvede pokojne odísť.

Tim má síce zážitok ako málokto iný, veď sa môže pochváliť videom, na ktorom sa v jeho bazéne kúpe poltucet medveďov. Bojí sa však, že zvieratá sa môžu do jeho záhrady vrátiť.

Reportáž o medveďoch-plavcoch, spracovala redaktorka Martina Uličná:

Zdielať na

Súvisiace články