Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Hubára napadol v lese medveď, za pár sekúnd mu dohrýzol celú nohu
Zdielať na

Hubára napadol v lese medveď, za pár sekúnd mu dohrýzol celú nohu

STAKČÍNSKA ROZTOKA / Na Jozefa zaútočil neďaleko Sniny pri zbieraní húb medveď a takmer mu roztrhal pravú nohu. Muž z celej sily kričal, no hlboko v lese ho nik nepočul. Keď medveď odišiel, hubár sa so zakrvavenou nohou nemohol ani pohnúť.

Zoči-voči medveďovi stál v utorok večer Jozef. To, že zviera naňho zaútočí, vôbec nečakal. "Z desiatich metrov na mňa vyletel. Ja som skočil za strom," opisuje udalosť Jozef. Jozef nemal šancu utiecť, medveď sa mu zahryzol do pravej nohy a začal ju trhať.

"Najskôr to bude tým, že to bola medvedica a chránila si svoje mladé," opisuje poľovník Hubert Bogner. Jozef niekoľkokrát hlasno zakričal, no hlboko v lese ho nik nepočul. Práve tým zrejme medveďa odplašil. Jozef však ešte stále nemal vyhraté.

Hodinu sám

"Mal som strach, čo sa náhodou nevráti, lebo ja som tam zostal hodinu sám," opisuje. Zranený hubár sa v bolestiach plazil asi 50 metrov. Viac prejsť nedokázal, z nohy sa mu valila krv. Muž vedel, že ak sa medveď ešte raz vráti, budú to zrejme jeho posledné chvíle. 

"Keby to bol medveď dospelý, tak on by sa asi vrátil. Ale medvedica si ubránila svoje malé, stiahla sa odišla preč," tvrdí poľovník. "Mal som pri sebe mobil, zavolal som kolegovi a hodinu som čakal, kým po mňa prišiel. Lebo tam sa dá prísť iba na traktore, nedá sa inak," vysvetľuje Jozef.

Starosta obce už vydal pre všetkých obyvateľov dediny aj okolia výstrahu pred medveďmi. "Vyhlásenie pre obec bude, aby ľudia boli opatrní a poľovníci radia, aby boli v lese hluční, to medvede odháňa," tvrdí starosta obce Juraj Pyteľ.

Pozrite si reportáž redaktorky Kataríny Kleknerovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy