Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Žena prevážala poníka vo Fiate Panda, chcela s ním prejsť 600 kilometrov
Zdielať na

Žena prevážala poníka vo Fiate Panda, chcela s ním prejsť 600 kilometrov

BERLÍN / Nemecká polícia objavila pri cestnej kontrole neďaleko Hannoveru netradičný obsah batožinového priestoru. Žena prevážala v malom aute poníka. Plánovala s ním ísť až do Českej republiky vzdialenej 500 kilometrov.

Nemecká polícia zadržala vodičku, ktorá v kufri svojho auta prevážala poníka. Ženu, ktorej identitu nezverejnili, polícia zastavila neďaleko Hannoveru na diaľnici. Keď sa policajti pozreli bližšie do jej vozidla typu Fiat Panda, objavili tam živého shetlandského poníka.

Vodička uviedla, že chcela takto dôjsť až do Českej republiky, teda ďalších 500 kilometrov. Či žene hrozí nejaké obvinenie, zatiaľ nie je jasné, uviedol britský denník The Daily Telegraph.

Slama

"Dopravná hliadka objavila minulý víkend naozaj nezvyčajný box na prepravu koní," napísala nemecká polícia v tlačovom vyhlásení. Žena dala poníkovi dokonca na zem slamu, aby sa vraj v kufri auta cítil pohodlne. So zvieraťom údajne takto v aute prešli asi 100 kilometrov.

Ako poznamenal britský denník, vodička pravdepodobne usúdila, že je poník malého vzrastu, preto je pre neho kufor dostačujúci. Polícia bola ale iného názoru. "Vzhľadom na to, že nešlo o vhodný spôsob prepravy zvieraťa, policajti autu zabránili pokračovať v jazde," uviedla polícia.

Ženu policajti odviedli na najbližšiu policajnú stanicu. Tam mužom zákona povedala, že mala v pláne stretnúť sa s majiteľom poníka. Policajti následne majiteľa vyzvali, aby si po zviera prišiel do Nemecka a odviezol si ho v boxe, ktorý je určený pre prevoz koní.

Na ranči na Záhorí malo od hladu uhynúť až sedem koní. Majiteľ sa o zvieratá nestará, ako by mal. Prípadom sa už zaoberajú štátni veterinári i polícia. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články