Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vila na stračej nôžke plná romantiky. Ponúka more, piesok i súkromie
Zdielať na

Vila na stračej nôžke plná romantiky. Ponúka more, piesok i súkromie

CANBERRA / Luxusná vila si tróni vo výške 40 metrov nad šesťkilometrovou plážou s bielym pieskom. Návštevníkom núka ilúziu plávania medzi oblakmi hneď po prekročení prahu. Romantici by toto miesto nemenili, no tí, ktorí majú strach z výšok, by doň nevkročili.

Vila na stračej nôžke. Nachádza sa na pláži Fairhaven v austrálskom štáte Viktória. Podľa denníka Daily Mail patrí dom k najfotografovanejším objektom v Austrálii.

Dych vyráža nielen jeho návštevníkov, ale i náhodným  okoloidúcim, ktorí od neho nedokážu odtrhnúť pohľad. Na jedinečnosti mu pridáva i architektúra.

Prenájom ale nie je lacný. Cena mimo sezóny je vyše 3 500 dolárov (takmer 2 500 eur), no niektorí milovníci romantiky sú schopní v januári za týždeň zaplatiť aj 5 000 dolárov (3 500 eur).

Reprofoto/Daily Mail

Modernosť i romantika

Vilu postavil v roku 1970 Frank Dixon. Rekonštrukciou prešla v posledných dvoch rokoch. Postaral sa o to Franco Fiorentini. Pôvodný dom zmenil od podlahy po strop. Využil najmä 360-stupňový výhľad.

Vilu zariadil najmodernejším vybavením. Nechýba napríklad krb. Pri zariaďovaní sa inšpiroval úžasnými fotografiami Tanje Milbourne a tiež snímka z SWARM UAV.

Reprofoto/Daily Mail

Na tento rok je už vila obsadená na dlhých sedem mesiacov. Zvyšných päť sa tiež rovnako rýchlo zapĺňa.

Pozrite si dychvyrážajúci výhľad z luxusnej vily vo výške 40 metrov:

Súvisiace články