Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Najväčšie marihuanové pole odhalené! Narazili naň v Číne
Zdielať na

Najväčšie marihuanové pole odhalené! Narazili naň v Číne

PEKING / Čínske úrady odhalili pomocou satelitu najväčšiu plantáž s marihuanou. Snímky zaregistrovali i desiatky nelegálnych cezhraničných chodníkov na pomedzí Číny a Severnej Kórey, ako aj v pohraničných oblastiach nepokojnej ujgurskej autonómnej oblasti Sin-ťiang.

"V provincii Ťi-lin a v Autonómnej oblasti Vnútorné Mongolsko objavili marihuanové pole, ktoré je doposiaľ najväčšie, aké sme zaznamenali," uviedla tlačová agentúra China News.

Okrem marihuanových polí mali satelity zaregistrovať v častiach provincií Che-pej,  Chej-lung-ťiang a v Autonomnej oblasti Vnútorné Mongolsko polia s makom, ktorý sa využíva na výrobu ópia a heroínu. 

Zakázané chodníky

Celoštátny satelitný prieskum tiež odhalil desiatky ilegálnych chodníkov cez čínsko-severokórejskú hranicu a na hraniciach západočínskeho Sin-ťiangu, kde žijú etnickí Ujguri, ktorí vyznávajú islam. Preto sú tam dlhodobo nepokoje.

Autonómna oblasť Sin ťiang susedí mimo iného s Pakistanom a Afganistanom, kde podľa čínskej vlády ujgurskí separatisti podstupujú výcvik a získavajú inšpiráciu k teroristickým útokom.

Marihuana je škodlivá, pozrite si reportáž:

Súvisiace články