Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Libanonský virtuóz zahral Beethovena, zaskočil letisko v Prahe
Zdielať na

Libanonský virtuóz zahral Beethovena, zaskočil letisko v Prahe

PRAHA / Nuda na letisku pri čakaní na svoje lietadlo nehrozí! Aspoň nie na tom pražskom, kde umiestnili piáno. O zábavu sa postaral turista, jeho video videlo od zverejnenia takmer šesť miliónov ľudí na celom svete...

Pre Elišku od Beethovena

Klavír do odletovej haly Terminálu 2 v rámci akcie "Piáno v uliciach" umiestnil začiatkom roka organizátor akcie Ondřej Kobza.

Podľa portálu iDnes.cz ide o Libanonca. Maan Hamadeh je klavírnym virtuózom a bol na dvojtýždňovej ceste po Európe. 

Pre cestujúcich čakajúcich na letisku Václava Havla zahral aj známu Beethovenovu skladbu Pre Elišku, za čo zožal od spolučakajúcich aj potlesk.

"Bol som dvanásť dní na cestách po Európe bez hrania, ktoré mi chýbalo. A tak som využil príležitosť," povedal pre libanonské noviny The Daily Star.

Pozrite si netradičné vystúpenie:

Namiesto služby za klavírom

Toto video z Čiech nie je prvé, ktoré zaujalo. V minulosti rozvíril hudobné vody a aj vody policajného zboru dopravný policajt, ktorému hrozil trest od nadriadených.

Policajný prezident Martin Červíček uviedol, že policajt urobil pre dobré meno polície možno viac samotný policajný prezident. Trest nakoniec nedostal.

Robotníci za klavírom

Piáno sa objavilo už aj na Slovensku. Pred niekoľkými mesiacmi v Bratislave, neskôr vTrnave. Práve odtiaľ pochádza video s robotníkmi, ktorí vyčarovali úsmev na tvári nejednému okoloidúcemu.

Súvisiace články