Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Juraj (50) je borec. Motýlikom preplával 10 kilometrov
Zdielať na

Juraj (50) je borec. Motýlikom preplával 10 kilometrov

JUROVÁ / Päť hodín 13 minút a 23 a pol sekundy potreboval na preplávanie 10 kilometrov najťažším plaveckým štýlom, motýlikom, čerstvý päťdesiatnik z Jurovej pri Gabčíkove. Ako sám vraví, zvládol to bez toho, aby vykonal potrebu.

Ložisko na aute

Na zdolanie desiatich kilometrov najťažším plaveckým štýlom, motýlikom, totiž tentoraz výnimočne dostal povolenie na uľavenie si priamo do bazéna! Bývalý plutvový plavec sa vrátil do bazéna po operácii kĺbu.

Pravú nohu mu držia po kope 27 centimetrové železo a 5 samorezov. "To je ako ložisko na aute, nebolo to na mieste," tvrdí rekordér Andrej Steiner. Na preplávanie 50-metrového bazéna musí ramenami zabrať tridsaťkrát.

200 dĺžok

"Máme 200 dĺžok, to je šesťtisíckrát," dodáva Igor Svítok zo Slovenských rekordov. To by nezvládli mnohí ani na súši. Bandy, ako Andreja familiárne nazývajú, však takto relaxuje viackrát do týždňa.

"Nebolo to ťažké, myslel som, že to bude ťažšie. Vydržal som to bez potreby," tvrdí. Aká bude rekonvalescencia? "Susedovi som sľúbil, že ideme piť – tak na zdravie, všetko najlepšie a blahoželám," dodáva Andrej.

Súvisiace články