Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
48 hodín v bazéne. Diane Nyad chce pomôcť obetiam hurikánu Sandy
Zdielať na

48 hodín v bazéne. Diane Nyad chce pomôcť obetiam hurikánu Sandy

NEW YORK / Na známom Times Square n New Yorku sa z ničoho nič objavil novučičký bazén. Okrem toho, že ho postavili priamo na ulici, z večera do rána upútal ešte niečim. Vo vode plávala novodobá americká hrdinka Diane Nyad.

Z Kuby na Floridu na piatykrát

Diane Nyad na piatykrát preplávala z Kuby na Floridu. A to bez použitia klietky proti žralokom. Opuchnutá zo slanej vody, poznačená medúzami, no bez akéhokoľvek škrabanca doplávala na americké pobrežie. "Nikdy sa nevzdávajte," povedala krátko po doplávaní.

Slávu si užila iba krátko. Ozvali sa hlasy, že podvádzala. Plavkyňa teraz bojuje na inom poli, resp. v inej vode. Neuveriteľných 48 hodín bude Diane plávať v kuse v bazéne, ktorý postavili iba na skok od Empire State Building.

Pre obete hurikánu Sandy

Bez spánku, dlhé hodiny vo vode, neustále monitorovaná kamerami. Takýmto spôsobom pomáha vyzbierať peniaze pre obete hurikánu Sandy. "Urobme niečo viac. O tom bude mojich 48 hodín, to je moja pomoc," hovorí Diane.

Známe budovy na Manhattane už zažali umelé osvetlenie. Diane pláva v tejto chvíli neuveriteľných 10 hodín v kuse. "Darí sa jej dobre, pred chvíľou sme si overovali jej vitálne funkcie a je na tom asi tak, ako keď začala plávať," hovorí ošetrovateľka.

Fanúšikovia jej posielajú odkazy, ktoré sa zobrazia na veľkej obrazovke. Už prekonala 24 hodín vo vode a sekundy a minúty ubiehajú ďalej. Ona je už teraz v očiach svojich fanúšikov veľkou hrdinkou.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy