Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pistorius čítal na súde zamilované sms správy. Do priateľky bol blázon
Zdielať na

Pistorius čítal na súde zamilované sms správy. Do priateľky bol blázon

PRETÓRIA / Telesne postihnutý atlét Oscar Pistorius si pred súdom zložil protézy z amputovaných nôh a čítal všetky zamilované sms správy medzi ním a jeho priateľkou Reevou Steenkampovou.

Stále boli zamilovaní

Milenecký vzťah medzi hendikepovaným juhoafrickým atlétom Oscarom Pistoriusom a Reevou Sttenkampovou nebol síce bez problémov, ale boli do seba zaľúbení a plánovali spoločnú budúcnosť. Problémy dokázali vždy rozumne vyriešiť. Aj preto paraolympionik tvrdí, napriek tomu, že je obžalovaný z úmyselnej vraždy, že je nevinný.

Keď spolu začínali chodiť, bol vraj Pistorius do 29-ročnej modelky úplne pobláznený. "Možno viac ako ona do mňa," uviedol atlét. Na dôkaz ich spoločnej lásky predložil jeho obhajca dlhý záznam textových správ. Tie zachytávali celé ich spoločné obdobie a tiež aj momenty pred tragédiou. 

Zastrelil ju po hádke

Prokurátor však tvrdí, že Pistorius žiarlil a svoju priateľku zastrelil po hádke úmyselne. Obžalovaný však trvá na verzii o votrelcovi, cez zatvorené dvere na toalete svojho domu vraj strieľal v presvedčení, že sa za nimi skrýva zlodej.

Paraolympionik priznal, že aj deň pred osudnou nocou mali nezhodu, avšak chcel sa s priateľkou porozprávať tvárou v tvár. "Chcem sa s tebou porozprávať. Vyriešiť to. Je mi ľúto všetkých tých vecí, čo som natáral bez rozmyslu," odcitoval jeho sms správu svojej polovičke. 

Vyznania lásky

V správach sa nachádzali vyznania lásky, ako aj dôkazy o tom, že hoci sú rozdielni, majú sa radi. "Robíš ma šťastným. Viem, že sa z času na čas pohádame, ale aj tak si myslím, že sme si podobní," znela jedna z množstva Pistoriusových správ. "Hádky sú síce boj medzi nami, avšak práve tak hľadáme cestu k sebe a snažíme sa nájsť spoločnú reč," bola odpoveď nebohej Reevy. 

Juhoafričana vyšetrujú z vraždy svojej priateľky na slobode. Súd rozhodol, že neexistuje žiadny zákonný dôvod na zamietnutie žiadosti o prepustenie na kauciu. Viac sa dočítate TU.

Súvisiace články