Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Mladíka prekvapil žralok, dve hodiny ho ťahal na kajaku
Zdielať na

Mladíka prekvapil žralok, dve hodiny ho ťahal na kajaku

BOCA RATON / Mladý dobrodruh Adam je skúseným rybárom. Nájdu sa však i situácie, ktoré ho dokážu vyviesť z miery. Počas rybárskeho záťahu sa mu však stalo niečo, čo ani vo sne nečakal. Na návnadu sa mu zavesil žralok, ktorý ho na kajaku ťahal okolo celého pobrežia dve hodiny. V jednom okamihu dokonca strčil kameru pod vodu a obrovského žraloka natočil. Správu priniesol britský The Daily Mail.

Párkrát zaútočil

"Dnes som sa na juhu Floridy prešiel na saniach - a nehovorím o Santa Clausovi," popísal Adam video. Žralok ťahal mladíka veľkou rýchlosťou a miestami mal rybár čo robiť, aby udržal stabilitu. Niekoľkokrát sa mu podarilo strčiť kameru pod vodu, aby natočil plávajúce čeľuste, píše The Daily Mail.

Žralok meral cez tri metre. "Párkrát na mňa zaútočil, keď som nemal kameru po ruke. Mal som obavy natáčať. Bol som sám a ak by sa mi niečo stalo, nikto by mi nepomohol," uviedol Adam.

Dve príšery

Rybár dodal, že v jednu chvíľu sa za jeho kajakom objavil ďalší žralok a asi desať minút ho prenasledoval. Prvý žralok strávil na jeho háčiku dve hodiny a odtiahol ho niekoľko kilometrov ďalej.

Američan neprezradil, či žraloka nakoniec ulovil, ale vzhľadom na to, že sa na svojom profile na sociálnej sieti často chváli úlovkami, je možné, že súboj so žralokom sa mu nepodarilo vyhrať a obrovská paryba mu unikla.

Súvisiace články