Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
VIDEO. Z týchto záberov sa vám zatočí hlava
Zdielať na

VIDEO. Z týchto záberov sa vám zatočí hlava

PEKING / Bojíte sa výšok? Potom sa rozhodne nepozerajte dole zo Šanghajskej veže, ktorá sa momentálne týči do výšky niečo vyše 600 metrov. Svoj strach však prekonali "mestskí nindžovia" Vadim Makhorov a Vitaly Raskalov.

Nechceli vzbudzovať pozornosť

Ťažko povedať, či títo odvážlivci či hazardéri vedia čo robia, pretože pri svojom výstupe nepoužili žiadne istenie. A pritom sa doslova dotýkali oblakov! Aby sa vyhli pohľadom zvedavcov, túto náročnú púť podstúpili tesne pred zotmením.

"Počas dňa sa okolo výškovej budovy pohybuje množstvo robotníkov a ľudí s kamerami, preto sme liezli v noci. Nechceli sme príliš vzbudzovať pozornosť," vysvetlil Vadim.

Dlhé hodiny strávili na lešení

Tento náročný výstup trval mladíkom zhruba dve hodiny. Potom čakali, kým sa oblaky rozplynú. "Je to nádherný pohľad. Akonáhle sa viditeľnosť zlepšila, po žeriave sme vystúpili až na samý vrch. A začali sme cvakať," dodáva Vadim. 

"Mestskí nindžovia" sa pri výstupe nezranili. "Naším cieľom bolo zdolať najvyššiu čínsku vežu. A to sa nám aj podarilo. Sme veľmi šťastní," povedali na záver.

LiveLeak

Súvisiace články