Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Príbeh lásky! Jazvečík sa príkladne stará o chorú mačku
Zdielať na

Príbeh lásky! Jazvečík sa príkladne stará o chorú mačku

ORLANDO / Poznáte tu pieseň? Pes a mačka, pes a mačka, to je dobrá naháňačka... V prípade fenky jazvečíka Idgie a mačiatka Ruth to ale neplatí. Keďže obe zvieratká vďaka nezodpovednému majiteľovi skončili na ulici a vôla prežiť bola silnejšia než čokoľvek iné, našli si k sebe cestu. Idgie sa príkladne o svoju chorú priateľku stará.

Fenku aj mačiatko niekto v októbri nechal pred domom. Dvojročná Idgie varovne štekala a vrčala vždy, keď sa k nim niekto priblížil. Ako neskôr totiž vyšlo najavo, sedemmesačné mačiatko sa hýbalo len za pomoci predných nôh.

"Nevieme, čo s ňou vlastne je. Myslíme si, že je to možno niečo, s čím sa už narodila. Je to zvláštne, obe boli nájdené v celkom dobrom stave, takže sa zdá, že predtým asi nejaký domov mali. No nikto si ich neprišiel vyzdvihnúť," povedala v rozhovore pre Orlando Sentinel ochrankyňa zvierat Diane Gaglian.

Nerozlučná dvojica

V útulku sa veterinári snažili mačku vyliečiť, no neúspešne. Idgie bola naviac silne rozrušená, keď ju oddelili od kamarátky.

Idgie a Ruth napokon presunuli do útulku Hollywood Houndz Jacqueline Borumovej, ktorá za posledných šesť rokov obstarala nové domovy viac ako tisícke psov a mačiek. Nevie sa, ako dlho bude Ruth žiť, no isté je, že Idgie bude vždy po jej boku. 

Orlando Sentinel

Súvisiace články