Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Muži vs. ženy! Ktoré pohlavie rýchlejšie prezuje pneumatiky
Zdielať na

VIDEO: Muži vs. ženy! Ktoré pohlavie rýchlejšie prezuje pneumatiky

Zdroj: ISIFA

BRATISLAVA / Zo zimných na letné a naopak. Prezúvanie pneumatík je nutným zlom, ktoré ide do peňazí. Dvakrát ročne necháva väčšina vodičov nemalé peniaze v servisoch. Riešením je samoprezúvanie. Ako rýchlo to zvládne muž a žena, ktorá je navyše nevodička? Vyskúšali si to reportér KRIMI Ján Baček a reportérka Novín Martina Karasová.

Podloženie auta? V pohode...

Reportérka Novín Martina Karasová bola ideálnym figurantom. A navyše, auto pozná predovšetkým zo sedadla spolujazdca. Je totiž ženou bez vodičského oprávnenia. Ako rýchlo si poradí s výmenou kolies?

Pred samotným prezúvaním sme sa ešte vybrali do autoservisu na vyváženie a dofúkanie kolies. "Všetko som robila pod dohľadom mechanika," hovorí Martina. A dodáva: "Po niekoľkých inštrukciách  som sa pustila do práce. Jednou z najľahších vecí bolo podloženie zabrzdeného vozidla. Puklice išli dole tiež ako po masle."

Práve povolenie matíc mi išlo na začiatku najťažšie, opisuje reportérka. "Nebola to až tak vaša chyba. V servise, kde bolo auto na predchádzajúcej výmene, matice pomerne silno utiahli," zhodnotil skúsený automechanik.

Pozrite sa, ako rýchlo Martina Karasová prezula pneumatiky

Muž vs. žena = 5 min.

"Samotné dvíhanie auta mi vyšlo až po pár pokusoch. Práve nasadzovanie zimných kolies si vyžadovalo nájdenie tej správnej polohy. To sa podarilo až pri štvrtom kolese," rozpráva Martina.

"Už len dať zdvihák dole a dotiahnuť matice. Celá výmena letných pneumatík za zimné mi tak trvala 35 minút," tešila sa Martina. 

Ján Baček si obliekol montérky a výmenu kolies zvládol za 30 minút, počas vysielanie Novín o 17-ej. "Zvládol som to. Dá sa to, týmto pozdravujem všetkých automechanikov," vtipne podotkol Ján Baček. Pozrite si záznam v relácii Noviny o 17:00. (Video začína o 5:17, potom pokračuje počas celej reláciie

Súvisiace články