Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pivné brucho je mýtus! Môže zaň zajedanie zlatého moku
Zdielať na

Pivné brucho je mýtus! Môže zaň zajedanie zlatého moku

BRATISLAVA / Až 80 percent dospelých Slovákov si ho dopraje aspoň raz do mesiaca. Často si kvôli nemu pred manželkami vymýšľajú muži výhovorky. Reč nie je o ničom inom, ako o pive...

Jeden Slovák vypije priemerne 78 litrov piva

Avšak ženy majú šiesty zmysel a mužov môže prezradiť aj brucho. A okrem toho, pivo má minerály, vitamíny a ďalších viac ako 2 000 prospešných látok. Teraz dobre počúvajte, koľko ho v priemere vypijeme za rok.

"Jeden Slovák vypije v priemere 78 litrov piva," hovorí Júlia Hurná, prezidentka SZVPS. To, že nám pivo chutí však časom býva dokonca viditeľné. Vo všeobecnosti sa hovorí, že za takéto pivné brucho môže práve zlatistý mok. Avšak pivo ako také je v tom nevinne.

Horké látky zvyšujú chuť do jedla

Neobsahuje totiž tuky a nemá ani vysokú energetickú hodnotu. Problém je skôr v následnom zajedaní. "Horké látky obsiahnuté v pive zvyšujú chuť do jedla. Takže tí, ktorí pijú veľa piva prijímajú viacej energie a zrejme aj viac zjedia," hovorí Katarína Skybová, odborníčka na redukciu stravy.

"Klobásy určite k tomu, cigánsku, bravčové kolienko. Ono sa to potom pekne dostane do bruška fajnovo guľatého,
" hovorí jeden z pivárov.
Ako ale pivné brucho vidíme my ženy? A ako vidia pivné bruško ženy? "Také dobré bruško si myslím, nie je na zahodenie," myslí si žena z ankety.

Jedna dvanástka = hodina chôdzy

Len pre ilustráciu, jedno veľké pivo má takú energetickú hodnotu ako bežné raňajky alebo diétnejší obed. Otázkou už len ostáva, koľko by ste sa museli hýbať, aby ste z piva nepribrali ani deko. "Ak by sme vypili pol litra dvanástky, tak by sme museli asi hodinu svižne chodiť," hovorí Skybová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články