Polojasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Bitka v krčme. Čašníčke preletel okolo hlavy kameň
Zdielať na

Bitka v krčme. Čašníčke preletel okolo hlavy kameň

HNÚŠŤA / Chvíle strachu prežíval personál aj návštevníci jedného z podnikov v Hnúšti. Vystrájala tam partia približne 15-tich opitých ľudí. Jeden z nich napadol a okradol spolumajiteľa, následne sa strhla bitka. Rozzúril ich zrejme fakt, že musia platiť vstupné.

Podľa spolumajiteľa miestnej krčmy Aladára bol zrejme problém 2-eurové vstupné. "... Z ničoho nič mi jednu praskol. Spadol som na zem, praskol mi ešte jednu, ale vzápätí mi z pravého ramena strhol tú tašku," hovorí Aladár.

"Pokračovalo to bitkou. Akože sme sa bránili štyria proti nim. Ich bolo, ja som ich narátal 7 chlapcov, dievčat neviem koľko. Dáko sme ich vytlačili vonku," hovorí ďalší spolumajiteľ podniku Slávo.

Čašníčke preletel okolo hlavy kameň

Svoju zlosť si následne vyvŕšili na majiteľovom aute. Veľkými kameňmi zaútočili aj na okná podniku. Jeden z nich takmer zasiahol aj čašníčku. "Ako hodili dnu do okna kameň, tak mi kameň preletel cez ksicht. Úplne som sa zľakla, bola som roztrasená," hovorí čašníčka Jaroslava.

Útoky miestnych vandalov sa skončili až po príchode policajtov. Našťastie nikoho vážnejšie nezranili. Majitelia však museli okamžite zrušiť koncerty, ktoré mali naplánované na ten večer. Najbližšie dva dni počítali škody. Tie však nie sú vysoké, polícia tak prípad zatiaľ rieši ako priestupok proti majetku.

Majiteľ: prišli, dobili, porozbíjali

Z tohto zážitku sú však otrasení a nechápu dôvod útoku. Majú strach, že vandali sa opäť vrátia. "Prišli, nabehli, obkradli, dobili, porozbíjali," hovorí Slávo. "Z ničoho nič, nič sme neurobili. Konkrétne ja som im v živote, nič s nimi nemal," dodáva.

Navštívili sme aj muža, ktorý napadol jedného zo spolumajiteľov. Ten sa tváril, akoby sa nič vážne nestalo. "My sme šli pekne na pivo a začali vyrývať. Tak sme sa pobili. Ja som to nerozbíjal," hovorí obvinený Július.

Polícia má ale na celú vec iný názor. Júliusa už zadržali a obvinili. "28-ročný muž bol obvinený zo zločinu lúpeže," uviedla hovorkyňa polície Petra Vašková. Vyšetrovateľ podal podnet na jeho väzobné stíhanie, no sudca rozhodol, že Július do väzby nepôjde. Prokurátor sa odvolal.

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 17:50.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy