Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
VIDEO. Panda vážne konkuruje svetovým gymnastom
Zdielať na

VIDEO. Panda vážne konkuruje svetovým gymnastom

FU / ČOU - Ak by sa uskutočňovala zvieracia olympiáda, Panda červená z čínskej pandej ZOO v meste Fu-čou, by bola horúcim favoritom na medailu v cvičení na kruhoch. Urobiť si len tak niekoľko zhybov pre ňu totiž nie je žiadny problém, ak teda dostane za svoju námahu odmenu.

Všetko robí za odmenu

Nie je jasné, ako dlho trvalo pande, kým ju tento trik ošetrovatelia naučili, ale dnes ho zvláda s veľkým prehľadom. Vyzerá to, že cvičenie si užíva rovnako ako návštevníci ZOO, ktorí sa týmto netradičným kúskom neskonale bavia. Píše český portál novinky.cz.

Malá šelma se tlapkami pevne drží kruhov a vždy, keď sa pritiahne nahor, nastraží uši a uprie svoj pohľad na ošetrovateľku. Tá totiž v ruke drží odmenu, na ktorú sa panda teší. Dostane ju ale až po niekoľkých príťahoch.

Dožíva as 15 rokov

Panda červená pochádza z centrálnej Ázie z oblasti Himálají, kde žije v nadmorskej výške až štyri tisíc metrov. Dĺžka jej tela je okolo pol metra, o niečo kratší je huňatý chvost. Tieto šelmy výborne šplhajú po stromoch, na zemi sa dlho nezdržujú. Dožívajú sa 13 až 15 rokov.

Máte zaujímavé video. Pošlite ho sem. Ďakujeme!

Milé aj šokujúce. Tu sú najlepšie amatérske kúsky všetkých čias...

ISIFA

Súvisiace články