Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Skauti sa hádajú o spodnú bielizeň, vadí im nápis
Zdielať na

Skauti sa hádajú o spodnú bielizeň, vadí im nápis

PLZEŇ / Mohol to byť ďalší módny doplnok českých skautov a skautiek. Čierna dámska aj pánska bielizeň s napísom "Buď pripravený" alebo "Buď pripavená". Avšak nakoniec sa nič také nekoná...

"Inšpirovali sme sa u slovinských kolegov, tí tam mali napísané be prepared," uviedol pre portál lidovky.cz Martin Štěrba z plzeňského Junáka. Patrí do tímu, ktorý tento rok organizuje pravidelný skautský festival a v tejto súvislosti spustil internetový obchod.

Tovar stiahli z obchodu

Spodná bielizeň v ňom však vydržala len dva dni, kým zasadla Výkonná rada Junáka. "Vydala doporučenie, aby sme tovar stiahli, že ide o zbytočné sexuálne provokovanie," dodal Štěrba.

Vedenie organizácie už nechce módny "problém" komentovať. "Nie je pre nás zaujímavé baviť sa o týchto veciach," povedal pre lidovky.cz Petr Vaněk, druhý podpredseda Junáka.

Rozvoj mládeže 

"Skauting je výchovné hnutie usilujúce sa o celistvý rozvoj mladého človeka a súčasťou skautskej výchovy samozrejme je aj sexuálna osveta. O tu sa však v tomto prípade naozaj nejedná," písalo sa na internetových stránkach Junáka.

Junák je zväz skautov a skautiek ČR a je najväčšou organizáciou mládeže v Česku. je taktiež súčasťou skautského hnutia. registruje 2 131 oddielov, ktoré vyvíjajú celoročnú činnosť. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

lidovky.cz

Súvisiace články