Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Tekuté vajcia v škatuli. Šetria čas...
Zdielať na

Tekuté vajcia v škatuli. Šetria čas...

BRATISLAVA / Asi to dlho nepotrvá a aj k nám dorazí novinka, ktorá šokovala susedné krajiny. Ide o vajíčka bez škrupiny. Vraj sú určené ľuďom, ktorí v tejto uponáhľanej dobe nemajú čas na varenie. Naši hydinári sú však proti tekutým vajciam v škatuliach. Podľa nich to nie je ekologické a navyše je to drahé.

Tekuté vajcia vydržia dlhšie

"Tie vajcia vydržia dlhšie, ale nie je to taká dobrota, ako tie čerstvé vajcia," hovorí šéfkuchár Massimo. Novinka,  ktorá sa v obaloch aké poznáme z trvanlivého mlieka a údajne šetrí čas tým, čo nemajú čas babrať sa so  škrupinami by však podľa Massima nemala v jeho kuchyni  veľa šancí. Iba ak u koláčov. "Tlaku Európy sa nevyhneme ani na Slovensku," hovorí Ivan Gŕof z Únie hydinárov Slovenska.

Je o tretinu drahšie

Skeptickí sú u vajec z konzervy aj hydinári. Nie je to tak dávno, čo sa v obchodoch v Česku vraj objavili vajcia natvrdo a veľa vody nenamútili. Informuje český portál iDnes.cz. Tradičné vajce vraj málo čo nahradí a aj z hľadiska ekológie vedú prím klasické pred tými v známych obaloch zo Švédska. "Vajíčko v takomto balení je asi o tretinu drahšie," dodáva Ľubomír Urban z Únie hydinárov.

Navyše vraj nikto nevie, či vaječný koktejl  obsahuje kvalitné  vajcia z domácej produkcie, alebo ich často lacnejšie obdoby zo zahraničia.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články