Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pri upratovaní zabúdame na ovládače, vypínače...
Zdielať na

Pri upratovaní zabúdame na ovládače, vypínače...

SLOVENSKO / Umyté okná alebo vytepované koberce patria k veľkému jarnému upratovaniu. Teda u nás na Slovensku. Často však popri utieraní prachu zabúdame aj na maličkosti. Neverili by ste, koľkých miest sa celé roky ani len nedotkneme.

Pozor aj na dávkovač na mydlo

"V domácnostiach sa často zabúda na ovládače o TV. V domácnosti sa to robí veľmi málo ale pri nejakých chrípkach sú dôležité kľučky na dverách," hovorí Mária Ištoková z upratovacej firmy. Takisto si treba spomenúť ja na miesta v okolí práčky, vypínače na svetlo ale aj utieranie splachovača. Baktérie však majú svoje obľúbené miesto aj v dávkovači na mydlo.

"Tam si väčšinou každý deň umývate ruky a keď beriete mydlo či už naliate alebo pevné, tak tá špina stále ostane," vysvetľuje majiteľ upratovacej firmy Martin Leňo. Jednou z dobrých pomôcok v kuchyni je ocot, v kúpeľni dezinfekčné prostriedky a tie, ktoré pomôžu odstrániť vodný kameň.

Utierku vymeniť raz za týždeň

Upratovanie však netreba robiť iba v domácnosti, ale aj v utierkach a v špongiách na riad. "Vy keď dáte cez noc tu žinenku alebo hubku niekde vyschnúť, aj keď ju necháte vyschnúť, stále tam niečo ostane. Čiže raz za týždeň to treba vyhodiť a vymeniť," dodáva Leňo.

Na upratovanie by ste mali mať vyčlenených hneď viac utierok, ktoré sa dajú vyprať. Ich rôzne farby Vám pomôžu neroznášať baktérie napríklad zo záchodu do kuchyne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články