Polojasno
21°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Niekedy je menej viac. Nechváľte sa príliš v životopise!
Zdielať na

Niekedy je menej viac. Nechváľte sa príliš v životopise!

BRATISLAVA / Pri súčasnom počte voľných pracovných miesta a takmer pol milióne nezamestnaných si firmy vyberajú len tých najlepších. Preplnený životopis skúsenosťami, ale nie je všetko. Niektoré firmy pri výbere zamestnanca uprednostňujú skôr netradičné a hravé metódy.

Nakreslite prasiatko

Napríklad také kreslenie prasiatka je jednou z požiadaviek na získanie práce do automobilového priemyslu. "Touto formou sa naučia, že niektoré veci je lepšie robiť jednoduchou formou," informuje hovorca automobilky Vladimír Michalík. 

Jednou z metód, ako si vybrať spomedzi viacerých uchádzačov toho správneho je aj jednoduché skladanie trička, ktoré už dávno nie je len pre ženy. "Doma skladám trička len ja. Tu ho chytíte, otočíte, upravíte a je to," dodáva tréner v tréningovom centre montáže Perter Lukács.  Veľa o vás napovie aj prevliekanie šnúrky cez obruče.

Zaujmete aj videom

Taký dobrý bankár by mal napríklad aj vedieť nájsť tú správnu cestu z labyrintu. Hravé nemusia byť len firmy pri výbere nových zamestnancov, rovnako tak môžete postupovať aj vy. Napríklad nakrúťte o sebe video.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články