Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Knihy a úspech. Kto číta, ten vie...
Zdielať na

Knihy a úspech. Kto číta, ten vie...

BRATISLAVA / Čítate knihy? Odpoveď na túto otázku je v dnešnej dobe čoraz častejšie negatívna. A to je možno chyba. Čítanie kníh totiž môže veľmi úzko súvisieť s tým, ako sa nám darí v pracovnom i osobnom živote.

Moderátor Ján Mečiar privítal v relácii Noviny o 12-ej motivátora Petra Krištofoviča a rozprávali sa o tom, ako zapracovať na tom, aby ste boli úspešný. S úspechom naozaj súvisí aj to, či čítame knihy. Pretože práve z nich by sme mohli čerpať veľa informácií.

"Na naše myslenie vplývajú primárne informácie, ktoré prijímame... Na začiatku sú informácie, ktoré človek prijíma, tie ovplyvňujú jeho myslenie, to myslenie ovplyvňuje jeho konanie, to konanie ovplyvňuje jeho výsledky," hovorí motivátor Peter Krištofovič. Podľa jeho slov, ak sa zmení človek, zmení sa všetko. "Zmení sa vstup, zmení sa výstup," tvrdí motivátor.

Nie je kniha ako kniha

To, čo čítame nás veľmi ovplyvňuje. "Čím sme starší máme vytvorené tzv. myšlienkové vzorce, ktoré sme si vytvorili na základe informácií, ktoré sme prijímali...Ak by ste teraz začali intenzívne študovať knihy najbližších x rokov života, tak s vysokou pravdepodobnosť zmeníte na veľa vecí názor...," hovorí Krištofovič. 

Odborná kniha alebo beletria?

Pri výbere knihy najviac záleží na tom, čo chce človek v budúcnosti zmeniť a čo by potreboval. "Ak pociťujem otázku, ako byť lepším otcom, tak si prečítam knihu o výchove," tvrdí motivátor.

Málo čítame...

Inšpirovať a motivovať nás nemusia len odborné knihy, ale aj beletria. Samozrejme podľa toho, ako je napísaná a záleží aj od toho, čo človek v knihe hľadá. "Ak je dobre napísaný príbeh, pútavo napísaný príbeh, tak zanecháva silnú stopu," dodáva Krištofovič.

Podľa štatistík, priemerný Európan prečíta jednu knihu ročne. Pričom pri televízore sedí 4 hodiny denne. Pri dnešných formách komunikácie ako sú sociálne siete, idú knihy do úzadia a to je škoda. Veď nová kniha tak dobre vonia...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články