Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Prečo ľudia meškajú do práce? TOP výhovorky zamestnancov
Zdielať na

Prečo ľudia meškajú do práce? TOP výhovorky zamestnancov

BRATISLAVA / Občas sa stáva, že človek mešká do práce. Poznáte to, nešiel autobus, bola zápcha a podobne. No ak sa to opakuje častejšie, treba nájsť inú výhovorku. A tak príde na rad fantázia. Americkí vedci zverejnili rebríčky najotrepanejších a najneuveriteľnejších výhovoriek.

Jeden rozmrazoval ľad v pohári

Podľa štúdie amerických vedcov zhruba každý štvrtý zamestnanec príde do práce neskoro minimálne raz do mesiaca a každý siedmy najmenej raz do týždňa. Potvrdzujú to aj odborníci z oblasti ľudských zdrojov. "Najčastejšie hriešnici používajú dopravnú situáciu," tvrdí HR manažérka Zuzana Kuchtová.

Na dopravné zápchy sa podľa americkej štúdie odvoláva každý tretí. Ďalším zlyháva budík, zdržali ich deti, domáce zvieratá, dážď, sneh, kalamita, či mestská doprava. No rovnaká verzia viackrát už znie otrepane, a tak nastupuje fantázia, na ktorej sa zabávajú najmä kolegovia. 

Americkí vedci však uvádzajú aj extra neuveriteľné výhovorky. Napríklad, zamestnanca zdržalo rozmrazovanie ľadu v pohári, aby sa dostal ku kľúčom od auta. Tie mu tam vraj zlomyseľne ponorila nahnevaná manželka a strčila do mrazničky.

...a ďalší musel ísť do holičstva

O nič menej rafinovaná je aj výhovorka, že vás zdržalo lovenie kľúčov z kanála, kam ste si ich nešťastne odkopli po tom, čo ste sa ich snažili zachytiť, keď sa vám vyšmykli z rúk.

Podľa inej historky, zamestnanec musel čakať až otvoria holičstvo a napravia tú katastrofu, čo mal na hlave po pokuse ostrihať sa doma sám. Alebo zamestnankyňa sa musela na polceste otočiť späť, aby vrátila spolubývajúcej topánky, ktoré si vraj ráno omylom obula. Ďalšia síce prišla včas, ibaže do bývalého zamestnania, čo si ale uvedomila až tam na mieste.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články