Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
ZÁZNAM. Manželka to niesla ťažko, reaguje Lelkes
Zdielať na

ZÁZNAM. Manželka to niesla ťažko, reaguje Lelkes

Tvorcovia prenosu odovzdávania hudobných cien Slávik sa ospravedlnili manželom Lelkesovcom za faux pas, ktoré nastalo pri odovzdávaní bronzového ocenenia. Tvrdia totiž, že chyba je na ich strane. Manželia Lelkesovci zorganizovali tlačovú konferenciu.

Záblacká: Mrzí nás to

Juraj Lelkes a Sisa Lelkes Sklovská odovzdávali cenu spevákovi Richardovi Müllerovi. Jeho meno však vyhlásili ešte predtým, ako dramaturgia premietla mená nominovaných. Podľa členky kreatívneho tímu Oľgy Záblackej si účasť manželov a ich spoluprácu veľmi vážia a za incident sa im ospravedlňujú.

"Žiaľ, stala sa chyba na našej strane a preto sa im v mene kreatívneho tímu touto cestou hlboko ospravedlňujem. Mali sme vedomosť, že sú dostatočne informovaní o všetkých detailoch a o tom, že pred odovzdaním bronzového Slávika zaznejú nominácie. Ospravedlňujem sa tiež pánovi Richardovi Müllerovi, ktorého sa odovzdávanie tejto ceny priamo týkalo," uviedla Záblacká.

Lelkesovci ospravedlnenie prijali. "Ja som v nedeľu prišiel domov a ľahol som si spať. Ale moja manželka to znáša omnoho horšie. Trápilo ma to," vysvetlil Juraj Lelkeš

Absolútne? Kuly a DESmod

V hudobnej ankete triumfovali skupina DESmod, spevák Peter Cmorik a speváčka Tina. Dve ocenenia si odniesla skupina Peter Bič Project - v kategóriách Skokan roka a Rádioslávik. Kapela DESmod na čele so spevákom Kulym sa medzi skupinami presadila už po siedmy raz a zároveň získala Absolútneho Slávika za najvyšší počet hlasov.

Výsledky zverejnili v nedeľu večer na ceremoniáli v bratislavskej Inchebe, ktorý v priamom prenose odvysielala televízia Joj. Galavečer uvádzala dvojica Adonis Szabo a Igor Šrámek. Počas večera, ktorý niesol podtitul Intergalactic Music Awards, sa predviedli Celeste Buckingham, IMT Smile, Majk Spirit, Robert Burian, Peter Bič Project, Monkey Business či Billy Barman.

Pocta Mekymu

Súčasťou podujatia v réžii Jeffa Minaříka bola aj pocta Mekymu Žbirkovi, ktorý na jeseň oslávil 60. narodeniny. Na pódiu sa predviedli Peter Cmorik a Mária Čírová (V slepých uličkách), Kuly a Zuzana Smatanová (Dr. Jekyll a Mr. Hyde), Tomáš Palonder a Dominika Mirgová (Kúp mi knihu) či Majk Spirit (Ako obrázok).

Poctu zavŕšila skladba Poraď si sám a vystúpenie samotného oslávenca, ktorý v sprievode komorného orchestra Sinfonietta Bratislava pod vedením dirigenta Adriána Kokoša zaspieval piesne Atlantída, Denisa a Mám rád.

Záznam inkriminovaného vystúpenia zo Slávika NÁJDETE TU.

ISIFA

Súvisiace články