Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Neduste sa na Vianoce! Na kosti sú triky
Zdielať na

Neduste sa na Vianoce! Na kosti sú triky

BRATISLAVA / Ak aj vy patríte medzi ľudí, ktorí nemajú chuť vymeniť štedrovečerný stôl za pohotovosť, máme pre vás dobrú radu. Napriek tomu, že kapor patrí medzi tradičné jedlo tohto sviatočného dňa, existuje bezpečný spôsob úpravy a alebo chutná alternatíva.

Kosti síce nie sú natoľko veľké, aby vás udusili, ale môžu sa dostať hlbšie do tráviaceho traktu a môžu vám poraniť napríklad sliznicu. Na to aby ste sa im pri konzumácií vyhli, sa nedržte zaužívaných postupov a kapra si neporcujte na podkovičky, pretože v takom prípade si môžete spôsobiť len ťažkosti.

Kapra si ale môžete sfiletovať, teda jednoduchým rezom nožom nad kosťami oddeliť mäso od kostí. Po oddelení vám zostanú dva pláty, kde sú už iba jemné ypsilónové kosti, ktoré sa ostrým pečením rozpadnú.

Skúste si dať tresku

Človek ani nemusí byť pahltný, aby mu malé ostré kosti z kapra pri stole zabehli. Návodov na to ako postupovať, keď sa vám kosť zasekne v hrdle je viac, v každom prípade -  zabudnite na staré recepty so zajedaním chlebom, alebo zemiakovým šalátom, pitím vody, či vykašliavaním. Tí, čo sa chcú úplne vyhnúť kostiam z rýb, odporúčame iný druh, napríklad tresku.

Takto vyzerajú Vianoce vo väznici:

Súvisiace články