Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Oslavujú narodeniny, meniny a Vianoce v ten istý deň
Zdielať na

Oslavujú narodeniny, meniny a Vianoce v ten istý deň

BRATISLAVA / Je medzi nami nemálo ľudí, ktorí oslávia naraz aj Vianoce, aj meniny a aj narodeniny. Hovoríme o Adamoch a Evách, ktorí sú narodení presne na Štedrý deň. A kým ostatní dostávajú darčeky trikrát do roka, oni oslavujú všetko v jediný deň. Vyzerá to ako nevýhoda. Ale oni sa na to pozerajú inak.

"Mala som byť chlapec, Michal, ale narodila som sa ja, tak mi dala maminka meno Eva," hovorí Eva, ktorá sa narodila na Vianoce. Svojej mame nikdy nezazlievala, že tak urobila. "Chcela mi to urobiť vždy špeciálne. Ráno sme oslávili meniny, na obed narodeniny a večer som si odbalila darčeky pod stromčekom," opisuje. 

Hoci dnes žije mimo Slovenska, doteraz jej mama zvykne zavolať trikrát do dňa. "Žijem v Anglicku už 15 rokov, tam meniny nemajú." vysvetľuje. 

"Ja mám meno po mame. Mala som sa volať Eva a to, že som sa narodila na Štedrý deň, to sa k tomu pridalo," hovorí ďalšia Eva. Štedrý deň bol pre ňu vždy trojnásobne štedrý. "Rodičia mali pocit, že mi musia vynahradiť všetky tie sviatky, tak všetko, čo bolo pod stromčekom bolo pomaly moje," spomína Eva. Spomína len jednu nevýhodu. "Neviem urobiť takú klasickú narodeninovú párty, lebo to by na Vianoce nebolo vhodné," vysvetľuje. 

Žena oslavujúca narodeniny a meniny v jeden deň sedí aj v našom parlamente. Ani poslankyňa Eva Smolíková to ako dieťa nevnímala zle. "Dá sa to. Len potom je to ťažšie pre tých rodinných príslušníkov, že ako s tými darčekmi," hovorí poslankyňa. 

Aj takáto rarita sa počas Vianoc stala:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy