Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Oslavovať sa dá všetko! Napríklad aj zips...
Zdielať na

Oslavovať sa dá všetko! Napríklad aj zips...

Uterák, záhradný trpaslík, čokoláda... Na prvý pohľad celkom odlišné veci. Deň, ako každý iný a my aj tak máme čo oslavovať. Stále žiadna spojitosť. A čo ak sú práve tieto predmety dôvodom na oslavu? Stále žiadny súvis?

Uterákový deň

Je to presne 25. mája - uterákový deň. Postarali sa oň fanúšikovia spisovateľa Douglasa Adamsa. V jeho diele je totiž uterák najpotrebnejšia vec medzihviezdneho stopára. Nedávno sme oslavovali Svetový deň pošty či Svetový deň duševného zdravia. Vynára sa otázka, čo všetko sa dá oslavovať..

Fantázii sa medze nekladú a fanúšikovia rôznych vecí alebo aktivít vymýšľajú ostošesť. Dôležité je tento deň dobre spropagovať a pritiahnuť čo najviac ľudí. Najlepšie cez internet.

Jeden z najnovších, ktorý takto vznikol, je Deň obetí banských nešťastí. Pripomíname si ho 10. augusta. Na Slovensku tak oficiálne máme už 18 pamätných dní. Najbližšie si budeme pripomínať  Deň černovskej tragédie a to 27. októbra.

Za všetkým je politika

Aj uzákonenie takého dňa má svoje pravidlá. Ak by chcel niekto, napríklad poslanci, uzákoniť ďalší pamätný deň, je potrebné tak urobiť zmenou vyššie uvedeného zákona. Návrh na zmenu je potrebné odôvodniť, potom ho musí odsúhlasiť parlament a podpísať prezident SR. Veľa šťastia!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO. 

TV JOJ

Súvisiace články