Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Skoro ako na Havaji. Na Dunaji sa chytala vlna
Zdielať na

Skoro ako na Havaji. Na Dunaji sa chytala vlna

Zdá sa, že slávnym americkým surfistom vyrastá na Slovensku tvrdá konkurencia. Takmer ako v akrobatickej šou to v piatok vyzeralo na Dunaji. Takzvaní wakeboardisti tam nakrúcali film a o riskantné scény nebola núdza.

Wakeboarding patrí medzi mladšie druhy adrenalínových športov a na Dunaji pri centre Bratislavy ho predvázala medzinárodná partia tých najskúsenejších.

Snowboard na vode

Krkolomné kúsky im neboli ani zďaleka cudzie. "Wakeboarding je snowboard na vode, taký freestyle, čiže robíme, čo chceme, využívame rôzne prekážky, rôzne veci, ktoré sú na vode," povedal wakeboardista Miro.

Mladí filmári

Takéto šantenie na vodnej hladine nebolo náhodné. Predchádzala mu príprava na lodi v tesnej blízkosti areálu vodných športov v Čilistove pri Šamoríne.

Práve tam sa rodila časť študentského freestylového dokumentu o tomto druhu športu. Nakrúcajú ho študenti, dokumentaristi zo Zlína, ktorý bol vždy mekkou filmov pre mladých. "Má to aj dramatickú linku, v rámci ktorej chlapci zrealizujú nelegálne jazdenie v centre Bratislavy," priblížil režišér Jakub Machala.

Kamera ako UFO

Aby boli filmové zábery na vyčínanie partie mladých wakeboardistov dokonalé,  mladí filmári používajú na nakrúcanie nad vodou špeciálnu lietajúcu kameru, ktorá vyzerá ako malé UFO.

Ambíciou mladých je dostať tento polohraný dokument na filmové plátno, ale aj na internet, kde sa adrenalínové snímky tešia už tradične veľkému záujmu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

wikipédia

Súvisiace články