Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Lastminute dovolenka. Tieto krajiny sú najlacnejšie
Zdielať na

Lastminute dovolenka. Tieto krajiny sú najlacnejšie

Ak ste toto leto ešte neboli na dovolenke, nasledujúca reportáž vás bude zaujímať. Vybrali sme sa totiž za vás do cestovnej kancelárie, aby sme zistili, za akú cenu sa dá kúpiť dovolenka týždeň pred odletom a akú zľavu získate, keď prídete kupovať zájazd už aj so zbaleným kufrom.

Najlacnejšie je Turecko

Keďže sme uprostred sezóny, zájazdy si držia svoju cenu do poslednej chvíle. Ak by ste si kupovali dovolenku týždeň pred odjazdom, zaplatili by ste za ňu v prípade 11 dňového pobytu v Turecku s all inclusive programom a s leteckou dopravou 1 124 eur.

Dva dni pred odletom má tá istá dovolenka ďaleko priaznivejšiu cenu - stála by vás 874 eur. No a ak prídete do cestovky aj so zbaleným kufrom, z peňaženky vám ubudne 744 eur. Ak nemáte konkrétnu predstavu o cieľovej destinácii, oplatí sa s kupovaním počkať.

Toto leto je však situácia s last minute zájazdmi trošku iná ako po minulé roky. Ceny klesajú pomalšie a navyše nie tak nízko, ako by sme si prijali... "Júl bol vynikajúci mesiac, lepší ako po minulé sezóny a nezostalo veľa produktov určených na last minute," tvrdí Stanislav Macko z Asociácie cestovných kancelárií.

O Grécko záujem nie je

Výborne sa túto sezónu predáva už spomínané Turecko. Stále fičí aj Chorvátsko a Taliansko. Cestovné kancelárie však hlásia nižší záujem o zájazdy do Grécka. Naopak, do niektorých destinácií už last minute ani nekúpite. A to je Andalúzia, Portugalsko, kde ľudia nakúpili zájazdy ešte za first minuty.

No a máme pre vás ešte jeden tip. Ak prídete na letisko tri hodiny pred odletom chartrového lietadla a nájdu sa pre vás voľné miesta, môžete získať ešte ďalšiu zľavu navyše. Takýto druh cestovania však chce dávku pevných nervov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články