Jasno
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Rodičia nechali dcérku (2) na letisku a išli do Grécka
Zdielať na

Rodičia nechali dcérku (2) na letisku a išli do Grécka

O tom, že niektorí rodičia zrejme nemajú svedomie, sa mohli presvedčiť cestujúci na letisku v Katoviciach. Mladý manželský pár tam v letiskovom informačnom centre odložil svoju dvojročnú dcérku a pokojne odletel na dovolenku.

Dovolenka pred dcérou

Na záberoch letiskovej kamery je možné vidieť, ako dvojica mladých Poliakov odkladá svoju dcérku do informačného centra na letisku a odchádza od nej. Malé dievčatko však nechcelo rodičov opustiť a vydalo sa ich hľadať po veľkom letisku.

"Je to dvojročné dieťa. Keď si uvedomilo, že ho matka opúšťa, veľmi plakalo. Upadlo do hysterického záchvatu, že rodičia ho opúšťajú a nechcelo dovoliť mame odísť," tvrdí hovorca krakowskej polície Mariusz Ciarka.

Rodičia sa tak pravdepodobne rozhodli po tom, ako zistili, že ich dieťa má neplatný pas, a nemôže na vytúženú dovolenku letieť s nimi. "Rodičia sa rozhodli, že sú pre nich dôležitejšie peniaze, ktoré už dali za dovolenku, ako ich vlastné dieťa," uviedol Ciarka. Namiesto toho, aby zostali pri dieťati, zverili ho do opatery zamestnancom letiska.

Vážne následky dieťaťa

Samotná pestúnka si po ňu prišla až o 4 hodiny a tak medzitým zavolali políciu. Tá sa bude celým prípadom bližšie zaoberať a na rodičov si posvieti aj sociálka.

My sme sa počas dňa snažili spojiť aj so samotnými rodičmi malého dievčatka. Tí však po celý čas vypnutý mobilný telefón. Takéto opustenie dieťaťa však môže zanechať vážne následky na jeho psychike. "Dieťa v dvoch rokoch nemá žiadne základné možnosti dodať si stabilitu a istotu bez tej vzťahovej osoby," hovorí psychologička Silvia Kubaňová. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Dieťatko_kočík_smutný výraz_mama v pozadí

Súvisiace články

Najčítanejšie správy