Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
TEST. Čo vynáša viac vody z bazéna? Dlhé vlasy vs. bermúdy
Zdielať na

TEST. Čo vynáša viac vody z bazéna? Dlhé vlasy vs. bermúdy

Viete si predstaviť, že by vám niekto diktoval, presnejšie povedané zakazoval, čo máte oblečené? Na niektorých kúpaliskách na Slovensku ste si totiž mohli pri vstupe nájsť oznam s prísnym zákazom nosenia pánskych bermúd.

Z bazéna vynesiete viac vody

Zákaz nosenia bermúd na kúpaliskách má svoju logiku. Vynesiete totiž z bazéna podstatne viac vody ako na normálnych plavkách. Na internete však koluje ďalší návrh na zákaz. Aby to bolo férové, zákaz by sa mal týkať aj žien s dlhými vlasmi. Tie vraj tiež vynášajú vodu z bazéna.

Obtiahnuté plavky ani za svet

Takto vyzerá zákaz nosenia bermúd v praxi. Na papieri je jasne napísané: Zákaz vstupu v šortkových plavkách. Mnohých, najmä mladých mužov by ste však do takýchto obtiahnutých plaviek ani za svet nedostali. Niektorých tlačia, iným sa zase nepáčia. "Mne sa lepšie v bermúdach pláva," hovorí jeden z opýtaných mužov.

A čo dlhé vlasy?

Na sociálnej sieti Facebook už prívrženci bermúd založili skupinu, v ktorej vyjadrujú svoj nesúhlas so zákazom nosenia dlhých šortkových plaviek. V diskusii sa dokonca objavil návrh na ďalší zákaz. "Čo takto zakázať prístup do bazénov aj ľuďom s dlhými vlasmi? Tie rovnako nasávajú vodu, ako bermúdy," píše sa na Facebooku.

Otázkou teda ostáva kto z koho? Vytiahnu viac vody z bazéna dlhé vlasy alebo pánske bermudy? A tu je výsledok: Z vlasov sme vyžmýkali presne o polovicu menej vody ako z bermúd. Z bazéna len po jedinom namočení bermúd chýba pol litra vody!

Význam to má

Či už sa to ale obľúbencom bermúd páči alebo nie, zákaz ich nosenia na niektorých kúpaliskách svoj význam z finančného hľadiska skutočne má. "My síce takýto zákaz nemáme, no tie kúpaliská, ktoré čerpajú vodu z mestských zdrojov, určite môžu mať pre bermúdy, ktoré majú veľkú plochu na nasávanie, väčšie náklady," uviedol riaditeľ STaRZ Jozef Chynoranský. 

Čím menšie, tým lepšie

Ako sme zistili, na niektorých kúpaliskách už zákaz nosenia bermúd zrušili. Podľa sexuológa by však aj v prípade plaviek malo platiť staré známe: ćím menšie, tým lepšie. "Určite mi dá každý za pravdu, že ak sa už niekto kúpal nahý, tak ten pocit je absolútne neporovnateľný," tvrdí sexuológ a psychológ Róbert Mathé.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články