Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Menej olizovania obálok, elektronika víťazí
Zdielať na

Menej olizovania obálok, elektronika víťazí

Sedem miliónov je ohromné číslo, či už hovoríme o peniazoch - a to v akejkoľvek mene - alebo o niečom inom. Tentoraz je reč o počte obálok či pohľadníc - v ostatných rokoch ich poslali presne o 7 milióniov menej. Znamená to, že papierové pozdravy prevalcovali esemesky, emaily a sociálne siete?

Len za päť rokov sme poslali o sedem miliónov listov a pohľadníc menej. Sami si dokážete predstaviť, koľko sme toho naposielali ešte pred 89 rokom. Starší si určite pamätajú plné schránky pohľadníc, najmä počas sviatkov.

Slováci postupne, pomaličky

"Ľudia aj pred Veľkou nocou posielajú pohľadnice, o čom svedčí aj to, že pravidelne stúpa počet zásielok," hovorí hovorkyňa Slovenskej pošty Andrea Pivarčiová.

Na takej Malte napríklad klesol počet poštou odoslaných zásielok za ostatné roky o viac ako 71percent. Aj Lotyši poslali asi o polovicu menej listov či pohľadníc. Slováci sa písania vzdávajú postupne, pomaličky.

"Napriek tomu, že v posledných rokoch možno viac posielame SMS a maily, pokles je mierny. Vysvetľujeme si to tým, že pomocou listov so svojimi klientami komunikujú práve firmy," informuje analytička banky Eva Sadovská.

Niekedy sa dá len listom

"Elektronika je na vzostupe, no jej úplná výhra je v nedohľadne. "Pri tradičných účtoch už viac ako polovica klientov uprednostňuje oproti tradičným listovým výpisom elektronický.

Komunikujeme elektronicky s exekútormi, so zamestnávateľmi, rozvíjame spoluprácu s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti, ale existuje samozrejme forma komunikácie s klientom, ktorú nie je možné uskutočniť elektronicky, ale len listom,"
uzatvorila Marína Smolková hovorkyňa banky.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články