Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Bod G neexistuje, tvrdia vedci. Už ho nehľadajte!
Zdielať na

Bod G neexistuje, tvrdia vedci. Už ho nehľadajte!

Máme pre vás zlú správu! Podľa najnovších vedeckých zistení, toľko ospevovaný bod G zrejme neexistuje. Vedci totiž nenašli o tom žiaden presvedčivý dôkaz. A to skúmali tento mýtus 61 rokov!

Hľadali by ste márne

Pre niekoho možno zlá, pre iného, naopak, dobrá správa. Isté však je, že podľa najnovších vedekých štúdií sa môžete plne oddávať sexuálnym radovánkach bez toho, že by ste partnera urazili, lebo ste "ten bod" nenašli. 

Bod G zamestnáva vedcov už viac ako dobré polstoročie. Predstavoval slušný biznis pre armádu sexuálnych terapeutov, pre mnohé páry sa však jeho hľadanie stalo tak trochu utrpením. Urológ Amichai Kilchevsky z Yale-New Haven Hospital v Connecticate si výsledky tohto bádania veľmi cení. 

"Veľa žien považuje to, že nemôžu bod G nájsť, takmer za svoju vinu. Muži sú rozladení, že nemôžu svojim partnerkám dopriať stimuláciu. Skutočnosť je ale taká, že je pravdepodobné, že nič ako bod rozkoše neexistovalo," vysvetlil.

Chýba presvedčivý dôkaz

So svojimi kolegami totiž preskúmal všetky články, záznamy, štúdie i knihy, ktoré boli o údajnom bode G vydané v rokoch 1950 až 2011. Hľadali márne, ako uvádzajú aj v magazíne Journal of Sexual Medicine.

Ich zistenia podporujú už predchádzajúce závery odborníkov z King´s College London. Do výskumu zapojili 1800 žien a bola to jedna z najväčších štúdií o danej téme. Dôkaz o existencii bodu G nenašli.

Klitoris je ako ľadovec

"Bod G je len rozšírením klitorisu vo vnútri vagíny," dopĺňa Kilchevsky. Jeho teóriu podporujú aj odborníci na anatómiu. Tvrdia, že klitoris je ako ľadovec, vidíme z neho len kúsok. 

Bod G má byť malé miestečko vo vagíne, tvorené značným množstvom nervových zakončení. Jeho stimulácia má viesť k intenzívnej rozkoši. V roku 1950 ho údajne objavil nemecký gynekológ Ernst Grafenberg, podľa ktorého dostal bod G neskôr aj pomenovanie.

Nájsť bod G sa pokúsil aj jojkársky redaktor Anton Adamčík, ktorý neváhal a vyrazil do ulíc. Pýtal sa na tento mýtus ľudí, aj aj odborníčky. A tu sú ich odpovede:

ISIFA

Súvisiace články