Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Video: Rýchlik narazil do stojaceho vlaku, 61 mŕtvych
Zdielať na

Video: Rýchlik narazil do stojaceho vlaku, 61 mŕtvych

Na záberoch obyvatelia preliezajú cez zdevastované vozne a hľadajú tých, čo prežili.

Miestni obyvatelia sa po zrážke zbehli k vrakom vlakov v snahe zachrániť cestujúcich, ktorí nehodu prežili. Tých však museli z vagónov "vystrihávať" záchranári. Silná kolízia odtrhla strechu jedného z vozňov a odhodila ju na nadjazd, ktorý vedie ponad koľaje.

Nehoda sa stala, keď rýchlik Uttar Banga prudko narazil do zadnej časti stojaceho rýchlika Vanančal na železničnej stanici v okrese Birbhum, približne 200 kilometrov severne od metropoly Kalkata.

Väčšina obetí je zo stojaceho rýchlika Vanančal. Medzi mŕtvymi je aj osem žien a dve malé deti. Počet obetí môže ešte stúpnuť, keďže záchranné práce pokračujú a tímy sa snažia vytiahnuť spod trosiek ďalšie telá a zachrániť ranených. Na pomoc privolali aj armádu, pomoc poskytujú takisto stovky dedinčanov, ktorí sa zhromaždili na mieste nešťastia.

Náraz bol taký silný, že strecha jedného z vagónov sa odtrhla a preletela ponad neďaleký most. Ranených previezli do blízkych nemocníc, zdravotný stav viacerých z nich označili lekári za vážny.

SITA/Bikas Das

Ide o druhé veľké nešťastie v Západnom Bengálsku za posledné mesiace. Z kolízie vlakov z 28. mája, pri ktorej zahynulo takmer 150 ľudí, obvinili úrady miestnych maoistických povstalcov.

Indické federálne ministerstvo železničnej dopravy nepredpokladá, že dnešná havária súvisí s militantmi, a nariadilo dôkladné vyšetrenie tragickej udalosti. To má určiť, ako sa mohlo stať, že sa oba vlaky ocitli na tej istej koľaji. Ministerstvo pripísalo nehodu "ľudskej chybe", ktorú urobil rušňovodič rýchlo uháňajúceho vlaku.



Zväčšiť mapu

Najčítanejšie správy