Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
EuroPride v Poľsku: Polícia zatýka ostošesť!
Zdielať na
Zahraničie

EuroPride v Poľsku: Polícia zatýka ostošesť!

Zdroj: SITA/Daniel Ochoa de Olza/ilustračné

Odporcovia hádžu na homosexuálov a prívržencov jednopohlavných vzťahov veci, jeden policajt už leží v nemocnici.

Siedmich z odporcov policajti zadržali. Jedného pritom budú stíhať za napadnutie verejného činiteľa, pretože policajt skončil v nemocnici.

Priebeh podujatia, na ktorom sa podľa rôznych odhadov zúčastňuje desať až dvadsať tisíc ľudí vrátane politikov z Nemecka, Poľska, Veľkej Británie, či Škandinávie, narušilo už viacero incidentov.     

Stovky členov a stúpencov nacionalisticky orientovaných organizácií pochodovali dnes ulicami Varšavy v sprievode policajných zložiek už pred začiatkom podujatia. Skandovali heslá ako "Boh, česť, vlasť" alebo "Naším cieľom je Veľké Poľsko". Na letákoch varovali pred "degenerovanými z celej Európy" a pred "ideologickou agresiou voči poľskej spoločnosti". Zdravým základom rodiny je vzťah medzi mužom a ženou, zdôrazňovali.     

Proti EuroPride avizovali odporcovia akcie celkove päť protidemonštrácií, na ktorých sa očakáva účasť vyššia, než na samotnom stretnutí gayov a lesbičiek. Pod písomný protest voči vydaniu povolenia na usporiadanie EuroPride vo Varšave sa totiž podpísalo 55 000 ľudí.

Zdielať na

Najčítanejšie správy