Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Kriminalisti pátrajú po vrahovi bulharskej prostitútky
Zdielať na

Kriminalisti pátrajú po vrahovi bulharskej prostitútky

Prípad nápadne pripomína doteraz neobjasnený hrdelný zločin na inej prostitútke

Vtedy sa obeťou vraždy stala Kateřina Vávrová (23), pochádzajúca z Českej republiky, ktorú vrah ubodal nožom a následne jej telo nielen podpálil, ale oddelil od trupu aj horné končatiny, s veľkou pravdepodobnosťou v úsilí o sťaženie stanovenia totožnosti zavraždenej.

V noci na nedeľu prišla na predbežne neznámom mieste o život 24-ročná Bulharka Peťa Filkovová z Plevenu, ktorá sa najstaršiemu remeslu na svete venovala v rakúskej metropole dva roky a ktorú naposledy videli v centre Viedne v piatok okolo 22.00 h. Približne v tom čase telefonovala aj s istou priateľkou. Následne sa jej stopa stráca.

Nahé, sčasti spálené telo bulharskej obete zločinu našli robotníci v nedeľu ráno v okolí Hohenruppersdorfu v okrese Gänserndorf, ktorý je iba asi 25 km vzdialený od Asparnu an der Zaya v okrese Mistelbach, kde sa 6. augusta 2007 našlo podobne obnažené a spálené telo českej obete zločinu. Obe lokality ležia v oblasti nazývanej Weinviertel (Vinná štvrť), historickej vinohradníckej oblasti na severovýchode Dolného Rakúska.

Miesto nálezu Bulharkiných telesných pozostatkov však nie je miestom činu, mŕtveho tela sa tu páchateľ zbavil na ceste slúžiacej hlavne nákladným vozidlám neďaleko komunikácie L15.

Kriminalisti sa obrátili so žiadosťou o informácie, ktoré by vyšetrovanie mohli posunúť dopredu, aj na verejnosť a očakávajú hlavne detaily o ďalšom možnom pohybe zavraždenej Bulharky. Predpokladajú totiž, že si sadla do automobilu istého potenciálneho zákazníka.

Informácie priniesla agentúra APA s odvolaním sa na šéfinšpektora dolnorakúskeho Krajinského kriminálneho úradu Leopolda Etza.

Najčítanejšie správy