Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nemocnica tají zdravotný stav podpredsedu ČSSD
Zdielať na
Zahraničie

Nemocnica tají zdravotný stav podpredsedu ČSSD

Zdroj: YOUTUBE

Na Sobotku krátko v Brne päsťou zaútočil muž, ČSSD sa rozhodla zmeniť formu predvolebnej kampane a končí s veľkými mítingami

"Nemáme žiadnu novú informáciu, lekári dávajú informácie len rodine," povedal vo štvrtok pre internetový server iDnes.cz volebný manažér ČSSD Jaroslav Tvrdík.

Sobotka sa pri prijímaní do nemocnice krátko po tom, ako ho útočník udrel päsťou do tváre, sťažoval na bolesti hlavy. Žiadne ďalšie informácie odvtedy na verejnosť neprenikli.

Na Sobotku krátko po jeho prejave na stredajšom mítingu ČSSD v Brne päsťou zaútočil 49-ročný muž, ktorému následne policajti namerali v dychu 1,88 promile alkoholu. Útočníkom bol zamestnanec brnianskej realitnej kancelárie. Agentúre Mediafax sa podarilo skontaktovať s jeho synom Miroslavom Dvořákom, ktorý tvrdí, že dôvodom útoku je zlosť otca na úrady.

"Otec mal s úradmi dlhodobé spory. Nemyslím si, že by mal niečo osobne proti pánovi Sobotkovi, skôr chcel asi ako občan štátu poukázať na dlhodobé ignorovanie svojej kauzy zo strany polície a štátu," povedal útočníkov syn pre Mediafax.

ČSSD končí s veľkými mítingami

Česká strana sociálnodemokratická (ČSSD) po sérii drobných incidentov mení formu predvolebnej kampane. Socialisti dnes po rokovaní grémia strany oznámili, že z obavy o životy a zdravie ľudí už nebudú robiť veľké mítingy. Kampaň ČSSD má pokračovať tzv. kontaktnou formou.

„Bude to účinnejšia kampaň než na námestiach,“ konštatoval predseda strany Jiří Paroubek s tým, že kandidáti strany budú chodiť za ľuďmi do tovární i na pôdu vysokých škôl.

K prvým incidentom na mítingoch českých socialistov došlo už v utorok v Slanom a Kladne, a zatiaľ posledný útok je z noci na dnes hlásený z Plzne, kde niekto úmyselne podpáli drevený stánok ČSSD polepený portrétmi kandidátov.

Útočníkom z Brna, ktorý úderom päsťou do tváre zrazil podpredsedu ČSSD Sobotku na zem, je 48-ročný Luboš Ď. Polícia ho po útoku zadržala a pri dychovej skúške mu namerala takmer 1,9 promile alkoholu v krvi. Polícia muža vypočúva, ale zatiaľ ho ešte neobvinila. Hrozí mu obvinenie z trestných činov výtržníctva a ublíženia na zdraví. Súd v tzv. skrátenom konaní sa má konať v sobotu.
     
            


Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy